Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: HNK Split, Kazalište Marina Držića ISKUSNO LICE Na daske splitskog teatra stiže poznato glumačko pojačanje
Kultura Piše: Dalmatinski portal

ISKUSNO LICE Na daske splitskog teatra stiže poznato glumačko pojačanje

Ne krije radost zbog povratka u rodni grad

Dramski umjetnik Zdeslav Čotić novo je pojačanje splitskog Hrvatskog narodnog kazališta. Rođeni Splićanin od ožujka 2010. stalni je član ansambla Kazališta Marina Držića (KMD), a otad je ostvario niz uloga, kako na Velikoj sceni KMD-a tako i na Maloj sceni u teatru Bursa.
No, Čotiću je očito došlo vrijeme za povratak u rodni Split. U našem razgovoru nije krio radost što su se karte, zvijezde ili životne okolnosti posložile da opet postane dio svakodnevice ovog grada.

- U glavi se već 15 godina vraćam doma, ali se ovo ljeto sve poklopilo i uspjeli smo se dogovoriti. Splitsko Hrvatsko narodno kazalište ponudilo mi je stalni angažman u drami - potvrdio nam je Čotić kojem je u ponedjeljak prvi radni dan u teatru na Trgu Gaje Bulata.

Naglasio je da mu je zaista bilo lijepo u Dubrovniku, no sazrelo je vrijeme za povratak na daske rodnog Splita. Kolegama, s kojima je 15 godina dijelio pozornicu u Gradu, posvetio je dirljivu objavu na društvenim mrežama.

- Nepunih 15 godina imao sam čast i privilegiju biti dijelom Kazališta Marina Držića u Dubrovniku. U tom razdoblju, ne samo da sam napredovao poslovno, nego sam izrastao i privatno - kao čovjek. Dubrovnik i njegovi ljudi postali su moj dom, a ovo kazalište, pozornica na kojoj sam imao priliku sanjati, stvarati i rasti. Duboko sam zahvalan na svakoj prilici koju sam dobio - svim ravnateljima s kojima sam surađivao, svakom članu tehničkog osoblja, i naravno, mojim dragim kolegama na sceni. Hvala vam što ste mi dali prostor da budem ono što jesam i da se razvijem u umjetnika kakav sam danas - napisao je Čotić i dodao:

- Život me vodi dalje, prema mom rodnom Splitu, gdje sam s ponosnom prihvatio novu priliku u HNK Split. No, Dubrovnik i Kazalište Marina Držića uvijek će biti posebno mjesto u mom srcu, zapisano velikim slovima. Ovo kazalište ostat će zauvijek moje kazalište. Svim kolegicama i kolegama u Dubrovniku želim puno sreće, divnih predstava, i da nikad ne zaboravite čuvati jedni druge. Nastavite se igrati i držati u sebi to dijete uvijek spremno za igru - jer to nas, umjetnike, čini posebnima. Hvala vam još jednom na svemu, i do novih susreta - zaključio je splitski umjetnik kojeg će od sada domaća publika češće imati prilike pogledati u Splitu.

Vaša reakcija na temu