Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Ivan Kordić: Rasplakao sam oca pjesmom

Ivan Kordić: Rasplakao sam oca pjesmom

Kaštelanskom pjevaču pjesmu 'Stari moj' napisao je Ernest Pelaić

Pjevač iz Kaštela Ivan Kordić odlučio se na nesvakidašnji potez: zarekao se da će svog oca rasplakati pjesmom i probuditi u njemu emocije koje vješto skriva cijeli život.

- Moj otac je veliki radnik, trudbenik, a po struci građevinar. Mislim da je samo on pola Splita izgradio. On jedino vjeruje u rad i novac koji je njegovihih ruku djelo. Oduvijek je bio tvrdih i krutih načela, po prirodi strog, ali i pravedan. Rijetko pokazuje svoju nježniju stranu. On smatra da pjevanje nije posao, jer nema krvavih ruku i velikog znoja. A ja pjevam često i boli me takav pristup mom poslu. Odlučio sam promijeniti njegovu osebujnu prirodu. Obratio sam se poznatom skladatelju i tekstopiscu Ernestu Pelaiću, ispričao mu sve o mome ocu i zamolio ga: 'Napiši mi pjesmu, hoću da pjesmom dirnem svoga oca, neka zna da nije samo rad, zidarija i bauštela, da ja itekako mogu pjesmom utjecati na ljude i njihovo raspoloženje' - rekao je Kordić, pa nastavio:

- Ernest je vrhunski osjetio što želim i napisao predivnu pjesmu 'Stari moj' za koju mogu samo reći da je jedna od najljepših pjesama koje sam ikada čuo. Na sreću to je sada moja pjesma. Kada sam je snimio, pokazao sam je ocu i on je počeo okretati glavu u stranu, odmah sam shvatio o čemu se radi, skriva suzu u oku. Kad je pjesma završila samo mi je rekao: 'Ajde 'vragu, kad budeš snimao spot želim i ja biti u njemu'. Naravno da smo tako i napravili i sada sa ponosom želim reći da vjerujem u ovu pjesmu i da će se mnogi pronaći u njoj. S Ernestom želim nastaviti suradnju tako da za mene već piše novu pjesmu, ovaj put ljubavnu, jer o tati je napisana.


Vaša reakcija na temu