Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Ivan Pažanin otkrio kako napraviti kruh bez kvasca

Ivan Pažanin otkrio kako napraviti kruh bez kvasca

Sve što vam treba je 350 grama brašna, 250 grama jogurta, dvije žlice maslinovog ulja, jedna žlica soli i prašak za pecivo

Posljednjih dana vodi se 'rat' zbog kvasca. Brzo nestaje s polica trgovina i jednostavno ga je teško pronaći. No, ako želite ispeći domaći kruh, postoji alternativan način. Ivan Pažanin otkrio je sastojke za kruh, odnosno malene pogačice, za koje vam nije potreban kvasac.

- Sve što vam treba je 350 grama brašna, 250 grama jogurta, dvije žlice maslinovog ulja, jedna žlica soli i prašak za pecivo. Sve to treba umijesiti, lagano i elegantno. Staviti u zagrijanu pećnicu na 250 stupnjeva nekih desetak minuta - poručio je splitski chef te dodao kada je kruh gotovo pokrijte ga mokrom krpom.

Zbog nestašice kvasca na policama trgovina u vrijeme izolacije zbog koronavirusa poslužit će vam i ovaj recept.

Vaša reakcija na temu