Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Izložba 'Žene - stoljeće promjene' stigla je u Split
Promo Piše: Sponzorirani sadržaj

Izložba 'Žene - stoljeće promjene' stigla je u Split

Portreti su snimani tijekom cijelog stoljeća na gotovo svim zemljopisnim širinama

Nakon što je obišla 19 zemalja, posjetitelji City Centera one sve do 10. travnja imaju priliku uživati u nevjerojatnoj izložbi' Žene - stoljeće promjena', koja uključuje 42 ženska portreta, a koje su dokumentaristi National Geographica snimili na gotovo svim zemljopisnim širinama tijekom jednog stoljeća. 

Oni nude zanimljiv prikaz i razvoj položaja žena kroz vrijeme - kako ih se nekada doživljavalo, kako se prema njima odnosilo, koliko su bile utjecajne te kako su se suočavale sa životnim izazovima.  Izložbom se predstavljaju nadahnjujuće, dirljive i izuzetne priče o ženama koje su širile granice, imale hrabrosti prebroditi poteškoće i izboriti se za sebe, ali i druge. Sama je izložba podijeljena u sedam poglavlja kojima se želi istaknuti moć i jedinstvenost žena: radost, ljepota, ljubav, mudrost, snaga, nada i moć. Iako djelomično predstavlja vremeplov kroz povijest, ona ujedno prikazuje portrete i priče brojnih inspirativnih žena današnjeg vremena. 

Njihovi portreti raspoređeni su na platnima visine sedam metara, koja stvaraju jedinstvenu kroniku jednog razdoblja kroz priče  protagonistica iz različitih kultura. Iako su na prvi pogled u svojim ulogama nespojive, u stvarnosti su njihove su želje i potrebe vrlo slične. 


Izložba je otvorena je u Washingtonu 2020. godine, na stotu godišnjicu 19. amandmana, koji je svim američkim ženama dao pravo glasa. Svratite do 10. travnja u City Center one i uživajte u prikazu žena čija su postignuća oblikovala događaje današnjice, ali i arhive sutrašnjice.

Vaša reakcija na temu