Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Veljko Martinović IZLOŽBA I PROMOCIJA U SRCU SPLITA 'Krenimo na putovanje gdje je sve moguće'

IZLOŽBA I PROMOCIJA U SRCU SPLITA 'Krenimo na putovanje gdje je sve moguće'

Zavirite u svijet mašte, slikovnice, lutaka i bića iz bajki

Na Peristilu, u Kući jezika i kulture otvorena je izložba ilustracija 'Noć na zemlji' i promovirana istoimena slikovnica autorice Jasmine Kosanović.

Domaćin kulturnog događaja koji je privukao veći broj posjetitelja bili su predsjednica udruge Prokultura Nansi Ivanišević i u ime partnera organizatora, član Uprave OTP banke Nikola Mikša.

Ivanišević je navela kako je poruka kulturnih zbivanja na Peristilu da srce grada treba očuvati živim cijelu godinu. 

- Ljude poput Jasmine Kosanović želimo u našem okruženju,  uveseljava i oplemenjuje - kazala je, među ostalim, Ivanišević. 

Mikša se zahvalio autorici što je prihvatila poziv da se njen rad predstavi splitskoj publici, na 'domaćem terenu, gdje je sjedište OTP banke'.

- Pozivam vas da otvorite svoj um i da vas radovi nadahnu i očaraju. Autorica vas potpuno svojim svijetom mašte 'izuje iz cipela', koliko god da je gledate, svaki put nešto novo - rekao je.

Pozvao je da u našem svijetu, gdje nas bombardiraju sivilom, unesemo malo mašte i boja i krenemo na putovanje gdje je sve moguće.

Gordana Ribičić, ravnateljica Gradske knjižice 'Marko Marulić' je zadivljena s pregršt detalja, što je, kako je rekla, pokazatelj da je znala što djeci treba. 

- Nevjerojatna je moć slikovnice, to je prva knjiga djetetu. Jasmina radi važan posao, a nudi ljepotu, toplinu, razigranost i boje - zaključila je Ribičić.

Akademski slikar Hrvoje Marko Peruzović je opisao autoricu kao renesansnu osobu, iznimno nadarenu i žive energije, radosti i veselja.

Apostrofirao je tehniku slikanja za koju se autorica odlučila.

- Akvarel je poseban, njemu nema ispravljanja grešaka, sve je 'na prvu'. I u tome se očituje njena smjelost i virtuoznost - poetičan je bio Peruzović.

Na samom kraju svečanosti otvorenja, obratila se skromno autorica. 'Noć na zemlji' je ujedno i prva slikovnica koju je i napisala i ilustrirala.

- Radim iz ljubavi, mislim da se to osjeti i pustim publiku da sudjeluje i kaže što vidi. Pozivam vas da mi kažete što vidite - originalna je Kosanović.

Vaša reakcija na temu