Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Izložba Matka Mijića u Muzeju grada Kaštela
Kultura Piše: Dalmatinski portal

Izložba Matka Mijića u Muzeju grada Kaštela

Može se pogledati do 15. listopada

U Muzeju grada Kaštela se u srijedu, u 20 sati, otvara izložba 'Tragovi - snaga mijene' autora Matka Mijića

Matka Mijića poznajemo kao umjetnika  bogate imaginacije,  vješta neimara u različitim  materijalima,  kipara male plastike, ali i skulptura velikih formata, objekata i umjetničkih instalacija razjedenih, oksidiranih epiderma, strukturalnih ambijentalnih instalacija velikih dimenzija i konačno Mijića poznajemo i kao autora asamblaža i slika. Mitsko, mistično, vremenito, simboličko i asocijativno prisutno je i prepoznatljivo u svim medijima i etapama njegova stvaralaštva... 

'...Recentno Mijićevo slikarstvo pomak je prema lirskom i minucioznom, tehnički dorađenom, koje reminiscira renesansno slikarstvo s bošovskim nadrealnim prizvukom, a zrcali se u diskretnim i tajanstvenim pejzažima 'posađenima' na jajolike lebdeće forme u tamnom prostranstvu svemira ili dubokom mračnom podmorju, svejedno. Na epidermama njegovih ovalnih, cilindričnih, prošupljenih, uspravljenih, polegnutih ili dijagonalno usmjerenih plutajućih forma prerađenih od ranijih skulptura i objekata, osim romantične i pitome vegetacije koja se gubi u sfumatima, minuciozno su slikane  listajuće, razjedene površine i ispucale karbonatne opne, kao i vlaknaste, gomoljaste nakupine; kolonije možebitnih organizama koje se bestežinski i usporeno odvajaju od središnje forme načetih obrisa...', dio je teksta Mirele Vujević Duvnjak u katalogu izložbe.

Može se pogledati do 15. listopada.

Vaša reakcija na temu