Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Izložba Rije Trdin i nastup Tamburaškog kvarteta Bastion i Splitskog mandolinskog kvarteta u Sveučilišnoj galeriji
Kultura Piše: Dalmatinski portal

Izložba Rije Trdin i nastup Tamburaškog kvarteta Bastion i Splitskog mandolinskog kvarteta u Sveučilišnoj galeriji

U sklopu Festivala održivosti

U Sveučilišnoj  galeriji, u sklopu Festivala održivosti, pripremljen je bogat kulturni program, koji će se održati u utorak, 1. listopada. 

Događanja započinju u 19 sati otvaranjem izložbe 'Žena - Pejzaž' akademske umjetnice  Rije Trdin. Program se nastavlja koncertima Tamburaškog kvarteta Bastion i Splitskog mandolinskog kvarteta.

O izložbi

Ria Trdin rođena je u Našicama 1972. godine. Školu primijenjene umjetnosti i dizajna završila je u Zagrebu 1990. Od 1998. - 2004. radi u Restauratorskom zavodu u Osijeku. Na odsjeku slikarstva Umjetničke akademije u Osijeku diplomirala je 2008. Doktorirala je 2013. godine na VŠMU, Bratislava, Slovačka, na odsjeku lutkarske tehnologije pod mentorstvom prof. Hanne Cigánové. Radi na Akademiji za umjetnost i kulturu u Osijeku gdje predaje kolegije vezane za lutkarsku tehnologiju i scenografiju. Kao autorica scenografskih i lutkarskih rješenja surađuje s brojnim kazalištima u kojima je realizirala četrdesetak projekata. Osim scenografijom i restauracijom, bavi se slikarstvom i kiparstvom. Izlagala je na mnogim skupnim izložbama te ostvarila nekoliko samostalnih izložbi slika. Autorica je biste Stjepana Grubera postavljene ispred muzeja u Županji. Članica je HDLU-a Osijek.

Vaša reakcija na temu