Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Izmučena maca luta Klisom. Jeste li je vidjeli?

Izmučena maca luta Klisom. Jeste li je vidjeli?

Neodgovorni pojedinci ostavljaju neželjene ljubimce

D. Č., čitateljica Dalmatinskog portala javlja kako izmučena mačka luta Kliškim poljem. Njene su se fotografije proširile i društvenim mrežama.

- Pozivam Klišane da zadrže macu ako je vide i nazovu jedinu dobru volonterku (podaci dostupni redakciji, javiti se na info@dalmatinskiportal.hr) koja je pristala dati broj, a nije lopticu prebacila na druge... - poručila je D. Č. 

Ukazala je ujedno i na složenu problematiku napuštanja ljubimaca na području Klisa. 

- Nedavno je uređena Šetnica Kliško polje. Radi se o hvalevrijednom projektu kojim su Split i Klis obogaćeni za još jednu šetnicu kroz prirodu uz potok. Priča o Kliškoj tvrđavi i Klisu dobila je još jedan upamtljiv ukras i dodatak. Ipak, sva mjesta pa tako i Klis imaju i svoju tamnu stranu. Pitanje je koliko će općina Klis u suradnji sa Splitom i šire, uspjeti dodati novi biser u niz ili će damo prošetati Šetnicom i reći: 'To je to, mi smo svoje napravili!' Radi se o situaciji zbog koje se okolica Klisa uključujući i sam Split, može samo sramiti. Neodgovorni pojedinci ostavljaju svoje neželjene ljubimce, pse i mačke da umru u Klisu. Sami Klišani nisu krivi za situaciju, ali pitanje je kako će se i oni u ovoj situaciji postaviti. Hoće li od kolateralne žrtve postati nijemi promatrači i suučesnici u pokolju ili će pokrenuti sve da pronađu komadić zemlje i izgrade sklonište u svom velikom polju? Hoće li općina Klis dodati još jedan zarez, još jednu nisku u nizu kojom bi postala još slavnije odredište? Nadam se...

Ova priča se ne bi još dugo pokrenula da na društvenim mrežama nije osvanula fotografija ove izmučene mace koja luta Klisom. Tako smo saznali što se događa u Klisu - istaknula je. 


Vaša reakcija na temu