Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Press IZVRSNE VIJESTI IZ HRVATSKOG DOMA SPLIT Uskoro probna snimanja za Sony Classics

IZVRSNE VIJESTI IZ HRVATSKOG DOMA SPLIT Uskoro probna snimanja za Sony Classics

Akustički uvjeti su gotovo idealni

Nedavno pristigli rezultati kontrolnih mjerenja akustičkih parametara u prostoru Svečane dvorane Hrvatskoga doma Split, koje su proveli prof. dr. sc. Kristian Jambrošić i doc. dr. sc. Marko Horvat sa Sveučilišta u Zagrebu - Fakultet elektrotehnike i računarstva, Zavod za elektroakustiku, pokazuju ono što su brojni umjetnici i publika osjetili na koncertima u novoj sezoni. Ukratko, rezultati mjerenja akustičkih parametara provedenih u Svečanoj dvorani Hrvatskog doma u Splitu pokazuju da su akustički uvjeti u dvorani nakon uređenja koje uključuje i implementaciju projekta akustičke obrade gotovo idealni za dvoranu ove veličine i namjene.


'U tom smislu veseli nas najava prof. Thomasa Langa s University of Music and Performing Arts, Vienna [MDW] da će uskoro odraditi probna snimanja za diskografsku kuću Sony Classics. Ponosni smo što je mo. Ivo Pogorelić najavio spremnost da upravo u Hrvatskom domu Split snimi svoj novi CD. Kvalitetnim produkcijskim uvjetima, ali i ukupnim radnim okruženjem, mali tim Hrvatskog doma stvorio je uvjete za razvoj nove splitske koncertne dvorane kao vrhunskog prostora za snimanje CD-ova renomiranih svjetskih glazbenika', kažu iz Hrvatskog doma.

Na kraju su zahvalili Ministarstvu kulture i medija Republike Hrvatske na financijskoj podršci, Gradu Splitu, vlasniku i osnivaču, mo. Ivi Pogoreliću, koji je prepoznao rad i preporučio ih kao mjesto izvrsnosti, prof. dr. sc. Kristianu Jambrošiću i doc. dr. sc. Marku Horvatu sa Zavoda za elektroakustiku, glazbenicima i glazbenim strukovnim udrugama (Hrvatskom društvu skladatelja i Hrvatskoj glazbenoj uniji) na komentarima i savjetima tijekom provođenja ovog projekta, djelatnicima i suradnicima Hrvatskog doma Split na velikom trudu i zalaganju.

Vaša reakcija na temu