Jacques Houdek na Euroviziji vidi Roka Blaževića: Nastup u Izraelu bio bi ostvarenje mojih snova

Jacques Houdek na Euroviziji vidi Roka Blaževića: Nastup u Izraelu bio bi ostvarenje mojih snova

Jacques se ove godine na Doru se prijavio u ulozi autora

Jacques Houdek, glazbenik ogromnoga eurovizijskoga iskustva, ove godine na Doru se prijavio u ulozi autora, a posljednjih dana 15-ak sati dnevno provodio je kao glazbeni supervizor u Sound Station studiju snimajući pjesmu nove zvijezde hrvatskoga estradnoga neba.

‘Gospodin Glas’, koji je milijunsku publiku diljem Europe osvojio svojom neponovljivom izvedbom pjesme ‘My friend’, ove godine odlučio je svoj eurovizijski san ostvariti isključivo kao autor, a kao pravi mentor, priliku da se lansira u eurovizijsku orbitu odlučio je dati Roku Blaževiću, 18-godišnjem Splićaninu koji je svojim glasovnim sposobnostima oduševio u RTL-ovu showu Zvijezde i bio član Jacquesova pobjedničkoga tima.

- Roko je predstavnik nove generacije izvođača, a nema ljepšega od prenošenja svoga znanja i iskustva na mlade talente. Pjesmu sam namjenski radio upravo za njega jer osjećam da bi svojim nevjerojatnim pjevačkim talentom mogao osvojiti simpatije milijunskoga gledateljstva, a suverenost u njegovim izvedbama, kao što smo imali prilike vidjeti u Zvijezdama, naprosto je očaravajuća,  tako da sam u potpunosti siguran, bez obzira na njegove godine, da je Roko spreman za izazove koje donosi eurovizijska pozornica - ističe hrvatski The Voice te nadodaje:

- Eurosong je posebna kategorija i velika odgovornost i izazov i za najveće i najiskusnije izvođače. Neopisiv je osjećaj ponosa kada predstavljaš svoju zemlju na najgledanijem televizijskom showu, a to sa sobom nosi i veliku odgovornost što sam iskusio pred dvije godine. Uistinu bih volio da jedan vrhunski mladi pjevač poput Roka dobije priliku doživjeti takvo iskustvo i vjerujem da će to prepoznati i žiri i publika Dore te da ćemo s velikim uspjehom ponovno predstaviti našu Hrvatsku kao i s pjesmom ‘My friend’ koja je po sudu gledatelja završila na sjajnome devetome mjestu u konkurenciji od 43 zemlje. Roko je u potpunosti spreman prihvatiti ovaj izazov i predstaviti našu domovinu u najboljemu svjetlu. Pjesma, koju sam za njega napisao, savršeno odgovara njegovu izvođačkom karakteru i ističe vokalne sposobnosti koje će, siguran sam, oduševiti i eurovizijsku publiku ukoliko pobijedimo na Dori i odemo u Izrael na 64. Eurosong. Svi u timu jedva čekamo da publika čuje pjesmu i Rokovu izvedbu.

Na ovogodišnji natječaj za Doru Jacques je kao skladatelj i tekstopisac prijavio pjesmu naziva ‘The Dream’, što je i strateški sjajan potez s obzirom na ovogodišnji službeni slogan Eurosonga - Dare to Dream (Usudi se sanjati), a zanimljivo je da je taj moto zapravo stih preuzet iz Jacquesove eurovizijske uspješnice 'My friend'. Da ništa ne prepušta slučaju Jacques dokazuje i odabirom stručnoga tima koji će i ove godine raditi na eurovizijskome putu mladoga Roka Blaževića, ukoliko pobijedi na Dori, a projekt će nadzirati i voditi Jacquesov dugogodišnji menadžer Mihovil Bek koji je s Rokom potpisao ugovor o ekskluzivnome zastupanju te će pod njegovim okriljem graditi karijeru sljedeće tri godine. Tim koji se već dokazao najboljim hrvatskim eurovizijskim rezultatom u posljednjih deset godina, kako saznajemo, u narednim će tjednima, nakon objave rezultata Natječaja Dore,  javnosti otkrivati detalje projekta ‘The Dream’ i pomno osmišljenu strategiju za nastup na ovogodišnjem Eurosongu koji svake godine prati više od 200 milijuna gledatelja diljem Europe i svijeta.

- Kada me Jacques nazvao i rekao da ima sjajnu pjesmu za mene te da bi želio da se prijavimo na Doru, ni trenutka nisam razmišljao jer mi je velika čast da mi moj pjevački uzor predloži takvu suradnju! Jacques je suradnik za poželjeti i presretan sam što sam ga upoznao i kroz mentorstvo u Zvijezdama jer je svaki njegov savjet neprocjenjiv. Pjesma mi se svidjela već na prvo slušanje i mislim da smo snimili vrhunsku stvar te vjerujem da će je prepoznati i žiri i publika. Jedva čekam saznati rezultate Natječaja, a onda, ukoliko dobijem priliku, dati sve od sebe da se u najboljem svjetlu predstavim na Dori. Nastup u Izraelu bio bi ostvarenje mojih snova, a ja ih se ne bojim - spreman sam ih sa svojim timom pretvoriti u stvarnost i zahvalan sam Jacquesu i svojim novim suradnicima što su upravo meni odlučili dati veliku priliku! Predstavljati svoju zemlju na najvećem glazbenom natjecanju bio bi najveći ponos kao i svakome sportašu Olimpijske igre. Vjerujem u svoju pjesmu i dat ću sve od sebe da opravdam povjerenje, a jedva čekam da naš San (The Dream) doživi i publika - oduševljeno najavljuje talentirani Roko koji će se, u slučaju prolaska pjesme na natječaju, za titulu 25. hrvatskog predstavnika na Eurosongu natjecati u Opatiji 16. veljače.

Vaša reakcija na temu
Pregledaj komentare