Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
JOKER FASHION PORTFOLIO Martensice - čizme za modu sa stavom
U centru pažnje Piše: Sponzorirani članak

JOKER FASHION PORTFOLIO Martensice - čizme za modu sa stavom

Od radne obuće do modne ikone

O fenomenu kultne obuće neprilagođenih, legendarnim Martensicama, pisale su se knjige, nerijetko su bile među glavnim akterima filmova i dodavale stav ili karakter likovima.


Dr. Martens, Vandal Shop - 1499 kuna
jeans Replay - 1100 kuna
džemper Mango - 249,90 kuna
ruksak Marc Jacobs, Karla - 2490 kuna

Od radne obuće do modne ikone, Marte su prošle put dug više od 70 godina, a da su pritom, uz osuvremenjivanje načina proizvodnje, ostale vjerne osnovnom modelu. Kožne gležnjače jednostavnog dizajna s ojačanjem na prstima, uz žuti šav i potplat od gume sa zračnim jastukom koji je hod u njima činio mekšim i ugodnijim, postale su još od sedamdesetih prvi izbor brojnih supkultura.


zelene Dr. Martens, ShoeBeDo - 1460 kuna
ljubičaste Dr. Martens, ShoeBeDo - 1460 kuna
bordo Dr. Martens, Vandal Shop - 1399 kuna
džemper Mango - 299,90 kuna
ruksak New Yorker - 79,90 kuna

No, posljednjih desetljeća, s brisanjem modnih granica, Marte su postale demokratičan i općeprihvaćeni modni akcent svih – od romantičarki do muškaraca u najboljim godinama, Doc Martens cipele svima su jednako drage i jednako korisne. Svojom robusnom i jednostavnom formom, idealno se kombiniraju s mini i maksi suknjama i haljinama, širokim, bootcut ili skinny jeansom, cargo hlačama, čak i nekim poslovnim modelima hlača…


Dr. Martens, ShoeBeDo - 1199 kuna
džemper Gant - 1169 kuna
košulja US Polo Assn. - 399,50 kuna
hlače US Polo Assn. - 374,50 kuna
kapa Gant - 465 kuna

Dostupne u desecima boja i uzoraka, različite debljine potplata i visine, Martensice i njihove još brojnije 'no name' inačice drugih proizvođača ove su zime posebno poharale modne stranice i blogove i učinile ih hot komadom sezone. Ali, bez obzira na trenutni trend, vaše Marte služit će vam vjerno godinama i u desecima modnih kombinacija. A pravi trenutak za njihovu kupnju je upravo sad, kad se neki od modela mogu naći i uz popuste.

Vašu dnevnu dozu modne inspiracije potražite u rubrici Joker Fashion Portfolio.  


čizme New Yorker - 269 kuna
džemper In Fashion - 210 kuna
hlače Replay - 1420 kuna

Vaša reakcija na temu