Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
JOKER FASHION PORTFOLIO Uronite u blagdansku čaroliju u svom stilu!
U centru pažnje Piše: Sponzorirani članak

JOKER FASHION PORTFOLIO Uronite u blagdansku čaroliju u svom stilu!

Najvažnije je da uređenju doma pristupite opušteno i s malo duha

Pokaži mi svoje božićno drvce i reći ću ti kakva si osoba! Iako je ovo malo previše pojednostavljena definicija, činjenica je da sve što nas okružuje, pa tako i dekoracije biramo prema onome što nas najviše veseli, odnosno prema emocijama koje vezujemo uz pojedini stil.

Naravno da svako božićno drvce prije svega priziva radost okupljanja, obiteljsku toplinu… no za svakoga je ta radost drugačijeg izgleda: tako božićno drvce, primjerice, može biti ukrašeno licitarskim srcima i jednostavnim retro ukrasima, kao svojevrsna oda nekim sretnijim i jednostavnijim vremenima. Takve će često odabrati nostalgičari, dok će 'zaigrani u duši' taj stil ukrašavanja dopuniti i nekim tipično dječjim bojama, dekoracijama, figuricama Djeda Mrazova, patuljaka, sobova, pa i onih likova koji naizgled ne pripadaju u božićnu priču.



čizmica Ira 161,79 kn
kuglica djed Mraz, Ira 56,95 kn
ukras pismo 2 kom, Ira 14,63 kn
figurica Djed Mraz, Ira 264,85 kn


jastuk Orašar, Ira 321,60 kn
jastuk božićno drvce, Ira 375,54 kn
sob Ira 210,95 kn

Najveći dio nas uživat će u vizualnoj raskoši Božića na onaj svima poznati način koji instant priziva blagdansko raspoloženje - red crvene, red zelene, red sjajnih kugli, red žaruljica, red glittera…  Božić je praznik svjetlosti i sjaja kojim pokušavamo odagnati zimsku tamu pa, koliko god da svjetiljki, lampiona i ukrasa da povješate po božićnom drvcu i ostatku vašeg doma, neće biti previše. Ljubitelji luksuza vole se poigrati i s neočekivanim bojama, poput modre ili čak crne u svojim kombinacijama, ali konačni rezultat uvijek mora biti – raskošan i nezaboravan.



vijenac s Djedom Mrazom, Ira 1350 kn

A posljednjih godina jedan je neočekivani stil zavladao Pinterest i Instagram božićnim idejama: skandi varijantu ukrašavanja karakterizira skromnost, minimalizam, povratak prirodnim materijalima poput drva i papira, te prirodnim i diskretnim bojama dekoracija - zelena, bijela, smeđa koje djeluju kao da je netko slučajno dodao samo detalj na prirodnu ljepotu… S motom 'Manje je više' skandinavski stil osvojio je ljubitelje dobrog stila širom svijeta pa je sve češći na repertoaru i kod domaćih majstora dekoriranja. Ne treba vam puno: stabalce ili samo jedna bogata grančica jele, par bijelih lampica i pokoji drveni ili papirni ukras, češer ili bobica!



božićno drvce Tedi 250 kn
sob Tedi 170 kn
ukras anđeo Tedi 8 kn
ukras bor Tedi 8 kn

No, koji god stil da odaberete, najvažnije je da uređenju doma pristupite opušteno i s malo duha. Pa, ako sve i ne bude onako savršeno kako ovih dana izgleda na stranicama magazina, uživajte u Božiću takvom - malo neurednom, često nesavršenom, ali prije svega obiteljskom i ljudskom!

Vaša reakcija na temu