Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Jonathan Barnbrook: Legendarni britanski grafički dizajner prvi headliner Cyan Festivala
Kultura Piše: Dalmatinski portal

Jonathan Barnbrook: Legendarni britanski grafički dizajner prvi headliner Cyan Festivala

Dizajnirao je omote albuma Davida Bowieja

Jonathan Barnbrook, jedan od najutjecajnijih grafičkih dizajnera današnjice, bit će i jedan od glavnih predavača na ovogodišnjem Cyan Festivalu, koji će se održati od 10. do 12. listopada 2024. u GKM-u Split.

Jonathan Barnbrook, poznat po svom radu na području tipografije, dizajnerskom aktivizmu i suradnjama s kulturnim ikonama poput Davida Bowieja te John Foxx, Tuxedomoon i Cult with No Name. Donosi priču o pomicanju granica vizualne komunikacije. Barnbrook je stekao široku prepoznatljivost zahvaljujući svojim subverzivnim i politički angažiranim dizajnom, koji često kritiziraju konzumerizam, korporativnu kulturu i društvene nepravde.

Jedna od njegovih najpoznatijih suradnji je ona s glazbenom legendom Davidom Bowiejem, za kojeg je dizajnirao omote albuma, uključujući 'Heathen', 'The Next Day' i ikonski 'Blackstar', izdan neposredno prije Bowiejeve smrti 2016. godine, za koji je osvojio Grammy. Osim komercijalnog rada, Barnbrook se zalaže za dizajnerski aktivizam, koristeći svoje znanje kako bi podigao svijest o važnim društvenim pitanjima. Aktivno sudjeluje u projektima koji zagovaraju održivost okoliša, ljudska prava i slobodu izražavanja.

Cyan Festival predstavlja Barnbrooka kao prvog headlinera, vjerujući da će njegov dolazak značajno obogatiti program festivala - upravo svojim jedinstvenim pristupom dizajnu i aktivizmu.

Više informacija o festivalu možete pronaći na službenoj web stranici: https://www.cyanfestival.com.

Festival organizira inicijativa Design Hub Split koja svojim djelovanjem pokušava osnažiti zajednicu kroz različita predavanja i izložbe. Ova konferencija je iskorak za inicijativu, jer prvi put dovode inozemne predavače i nastoje izgraditi i proširiti zajednicu profesionalaca i stručnjaka u području dizajna.

Vaša reakcija na temu