Foto: Veljko Martinović Još dva dana do velikog rođendanskog koncerta Meri Cetinić!

Još dva dana do velikog rođendanskog koncerta Meri Cetinić!

Nastupit će u Lisinskom

Hrvatska glazbena diva Meri Cetinić se prvi put predstavila javnosti 1968. godine kada je pobijedila na natjecanju mladih pjevača 'Raspjevano proljeće' u Splitu s pjesmom 'Warm and tender love' Percie Sledge-a. Nakon toga gradi karijeru čijih četrdeset godina obilježava velikim slavljeničkim koncertom. U Velikoj dvorani Lisinski 17. listopada će proslaviti četrdeset godina od albuma prvijenca 'Meri', ali i četrdeset godina od velikog hita 'Čet’ri stađuna.'

- Jako sam sretna i ponosna što ću moći sa svojom publikom proslaviti 40 godina karijere, a posebno me veseli što će se sve to održati u Lisinskom, našoj najcjenjenijoj koncertnoj dvorani. Mjesto koje je uvijek posebno za mene, ali sam sigurna i za mnoge druge glazbenike. Na ovo gledam kao na veliku čast i pozivam sve svoje obožavatelje da dođu u što većem broju kako bi sa mnom proslavili za mene ovako bitnu obljetnicu - kazala je. 

U svojoj bogatoj karijeri, Meri Cetinić se može pohvaliti da je izdala 23 albuma i 18 singlova. Kao skladatelj ili izvođač je surađivala i stvarala s jako puno velikana domaće, ali i inozemne glazbene scene. Poznate su i njezine mnogobrojne suradnje s klapama u kojima daje svoj specifičan otisak kada spaja soul, dalmatinska tradicionalna melodija, jazz, pop. Glazbenica je čest gost na Festivalu dalmatinske šansone u Šibeniku s vlastitim skladbama: 'Rijeka bez povratka', 'Griža', 'Kruh i sol', 'U samoći prolazi mi vrime' za koje su joj dodijeljena i brojna priznanja. Osim uspješne karijere na domaćem tlu, Meri je čitavu svoju karijeru održavala brojne solističke koncerte i turneje po Kanadi, SAD i Australiji.

Ove godine je dobila i veliko priznanje za svoj dugogodišnji rad - Nagrada za životno djelo od Dubrovačko- neretvanske županije. Jedan od najvećih hitova naše glazbene povijesti je 'Čet’ri stađuna' koji je izdao Jugoton 1979. godine. To su stihovi koji nikoga ne ostavljaju ravnodušnima: 'S rukon za ruku su čet’ri stađuna, Moji se dani kroz vrime vuku, S teplin i ladnin život se miša, Žari me sunce, pere me kiša.'

Ako želite s Meri slaviti ovaj hit, iskoristite priliku da budete dio jedinstvenog koncerta velike glazbene dive! Ulaznice još uvijek možete kupiti na https://www.ulaznice.hr/web/event/1/31653 kao i na blagajni Lisinski.

Vaša reakcija na temu
Aloooo article_emotions(52758, "");
Pregledaj komentare
29