Kada su pokloni u pitanju, jedna stvar je opet 'in'!

Kada su pokloni u pitanju, jedna stvar je opet 'in'!

Kupovina poklona vam sve češće zadaje glavobolje, a pogotovo ako je riječ o nekom posebnijem događaju? Tražite nešto unikatno i vrijedno?

Nedavno istraživanje koje je na internetskim portalima provela državna kovnica novca, Hrvatski novčarski zavod d.o.o., otkrilo je zanimljive rezultate: 56% Hrvata u prigodama poput krštenja, krizme ili prve pričesti, umjesto novca ili smartphonea i dalje radije daruje zlato. Znači li da smo staromodni ili nepraktični ako poklonimo kovanicu od zlata? Upravo suprotno! 

Zlato je uvijek u modi; daruje se prilikom rođenja novih članova obitelji, vjenčanja, godišnjica braka...Istovremeno je to poklon za buduće generacije; njegova vrijednost s vremenom raste. Kovanice dolaze zapakirane u kapsule, s pripadajućim certifikatom te elegantnom kutijom. Stoga u našoj web trgovini u svega par klikova možete odabrati idealan poklon i - spremni ste za darivanje.


Zlatna medalja 'Krštenje' / Foto: Branimir Kralj

Vječna dilema: zlato ili možda ipak - srebro? 

Dvoumite se između zlata i srebra? Čak 22% sudionika ankete odgovorilo je da bi radije poklonilo srebrnu kovanicu; srebrni otkovi obično su većih dimenzija te su na njima još uočljiviji raznovrsni motivi, reljefi i detalji. 

Preporuka je svakako birati plemeniti metal ovisno o prigodi darivanja, motivu kovanice i osobi kojoj poklanjamo. Primjerice, diplomirane studente elektrotehnike razveselit će srebrni kovani novac s motivom najpoznatijeg 'strujaša' Nikole Tesle, dok će klincima ili učiteljima, kao nagradu za uspješan završetak nastave, osmjeh na lice donijeti srebrna medalja s likom Professora Balthazara.


Srebrna medalja 'Professor Balthazar' / Foto: Branimir Kralj

Znate li koja je razlika između zlatnog i srebrnog kovanog novca i medalja?

Zlatni i srebrni kovani novac i medalje na prvi pogled vrlo su slični, no ipak postoji nekoliko značajnih razlika. Kovani novac na sebi nosi sljedeća obilježja: apoen (u kunama), grb i natpis 'Republika Hrvatska'. Uz to, izdavanje prigodnog hrvatskog kovanog novca može inicirati samo Hrvatska narodna banka a proizvesti HNZ d.o.o., dok medalje mogu proizvoditi i druge institucije.

Za više zanimljivosti o našim proizvodima te mnoštvo ideja za prigodne poklone, istražite našu stranicu.


Mjedena medalja 'Dubrovnik' / Foto: Branimir Kralj

Vaša reakcija na temu
Aloooo article_emotions(68589, "");
Pregledaj komentare