Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Kadeti studija vojnog pomorstva posjetili Zvjezdano selo Mosor

Kadeti studija vojnog pomorstva posjetili Zvjezdano selo Mosor

U sklopu projekta internacionalizacije

Zvjezdarnicu Udruge Zvjezdano selo Mosor u Gornjem Sitnom posjetila su 34 kadeta studija Vojno pomorstvo Sveučilišta u Splitu, a u sklopu projekta internacionalizacije toga studija. 

Kadeti su u zvjezdarnicu stigli u pratnji profesorâ Tomislava Sunka, kapetana korvete i Zvonimira Lušića. Nakon što su s terase zvjezdarnice panoramskim teleskopima razgledali okolicu, za kadete je u velikoj dvorani uprilično kratko predavanje iz osnova astronomije. Održala ga je članica Udruge Paula Brčić, studentica splitskog PMF-a. 

Na kraju večeri, mladi su vojnici dobili priliku kroz teleskop postavljen na terasi zvjezdarnice pogledati planete Jupiter i Saturn, galaktiku Andromedu i planetarnu maglicu M27. Promatrački dio programa je vodio njihov domaćin, astronom-animator Zvjezdanog sela Mosor Zoran Knez.

Vaša reakcija na temu