Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
KAŠTELA Koncertni program Lovestock festivala otvara Darko Rundek kvartet

KAŠTELA Koncertni program Lovestock festivala otvara Darko Rundek kvartet

Ulaz je besplatan

Kaštelanski festival ljubavi započinje na najbolji mogući način, a cijeli program festivala govori da su se organizatori potrudili da u Kaštela dovedu velikane hrvatske glazbene scene. 

U četvrtak, 11. srpnja sa početkom u 21 sat festival otvara Darko Rundek kvartet a nakon njih nastupit će pioniri reggae glazbe kod nas, grupa Brain Holidays.

Darko Rundek započeo je solo karijeru 1995. godine te svojim autorskim glazbenim materijalom i popularnim pjesmama iz ranije faze, oduševljava generacije. Legendarni frontmen Haustora tijekom godina mijenja postave (Cargo Orkestar, Trio, Kvartet, Ekipa, Duo…) u kojima se ostvaruje kroz nove kreativne pristupe, a iza njega su brojni albumi i uspješnice koji asociraju na njegovu pojavu, glas i interpretaciju: Ruke, Bi mogo da mogu, Uzalud pitaš, Šejn, Tamni Jorgovan, Plavi avion, Ena, Makedo… S bogatom karijerom u kazališnom i glazbenom smislu, Darko Rundek na scenu donosi osjećaj kakav još dugo ostaje.
U kvartetu, uz Darka Rundeka sudjeluje još troje vrsnih glazbenika: Igor Pavlica, Silvio Bočić i Ana Kovačić.
Domaći reggae veterani dolaze u Kaštel Stari!

Kaštela će 11. srpnja preseliti u Kingston nastupom domaćih reggae pionira, grupe Brain Holidays.
Brain Holidays pioniri su reggae glazbe u Hrvatskoj, a osnovani su sad već daleke 2000. godine. Iza sebe imaju na stotine odsviranih festivalskih i samostalnih koncerata i pet studijskih albuma u izdanju Dallas Recordsa.

Album 'Jamaican Connection' snimljen je u najboljem studiju na karipskom otočju Tuff Gong (Kingston, Jamajka) kojeg je osnovao legendarni Bob Marley, a na njemu su ugostili vrhunske glazbenike poput Italee, Hornsmana Coyotea, Alejandra Buendije, Kandžije i Brice. Za vrijeme boravka na Jamajci bend je nastupio i na Italee & The Circle Of Brethrens festivalu u Kingstonu.

Brain Holidays su se etablirali kao vodeći hrvatski reggae bend čije pjesme u probile žanrovske barijere pa se mogu čuti i u eteru domaćih komercijalni(ji)h radijskih postaja. Glazbu Holidaysa inspiriranu zlatnim periodom roots reggaea prate šareni tekstovi, od ozbiljnih angažiranih pa sve do zajebantskih i ljubavnih s neizostavnim lightmotivima pozitivnih vibracija i vjere u bolji i sretniji svijet. Live nastupi koji tjeraju na ples su jedan od najjačih aduta ovog mnogočlanog benda.

I ove godine besplatan ulaz na sva festivalska događanja omogućili su vam Grad Kaštela, Turistička zajednica Kaštela, CEMEX, Zeleno i modro, Red Lion Pub, konoba Lemo, Okret i PŠK Srdela.


U sklopu festivala na sajmu vinila ljubitelji 'longplejk' moći će pronaći ponešto za sebe.

Organizator festivala je Kaštelansko kazalište, a oni vam poručuju da ne kasnite jer koncerti u četvrtak počinju toćno u 21 sat.

Vaša reakcija na temu