Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Kazališno glazbeni festival 'Teatar pod zvijezdama' najavio bogati program

Kazališno glazbeni festival 'Teatar pod zvijezdama' najavio bogati program

Održava se od 20. kolovoza do 20. rujna na Tvrđavi Gripe, a publika će uživati u deset predstava i koncerata

Kazališno glazbeni festival 'Teatar pod zvijezdama' ovog ljeta po drugi puta organizira se u Splitu. Na Tvrđavu Gripe manifestacija dovodi kazališne predstave renomiranih hrvatskih kazališnih kuća koje su obilježile ovu kazališnu sezonu, te vrhunski glazbeno-koncertni program. Održava se od 20. kolovoza do 20. rujna na Tvrđavi Gripe, gdje su danas organizatori manifestacije Karaman koncert i udruga Amadeus danas najavili program.


- Ovo je priredba kojoj nismo dozvolili da je ubije korona, niti plakanje i kukanje kako je teško. Unatoč teškim vremenima, organizirali smo manifestaciju koja ke zasigurno trideset posto kvalitetnija od prošlogodišnje. Želimo da ovaj festival ima svoju budućnost i tradiciju, a pogotovo što ga organiziramo iza blagdana Velike Gospe kada se u Splitu više ništa ne događa. Sretan sam što možemo najaviti deset vrhunskih programa. Jedino nam je žao što zbog epidemioloških mjera ove godine u gledalištu će biti 500 sjedećih mjesta. Svi oni zainteresirani možda neće doći do svojih ulaznica - otkrio je jedan od organizatora Damir Karaman.

Karte se mogu kupiti preko stranice Crotiatickets i fizički u TC Joker od 16. kolovoza.

Program kreće 20. kolovoza ‘Vla-vla-Vlajland’ cabaret, novom predstavom kazališta Moruzgva. Autor teksta i redatelj je Ivan Leo Lemo, a glumi Ecija Ojdanić. Nakon toga, 28. kolovoza koncert će održati legendarna klapa Intrade, a dan iza - 29. kolovoza urnebesni komediju ‘Ne daj se njofra’ igraju Ksenija Pajić, Pero Juričić, Katarina Perica i Mladen Čutura. Riječ je o predstavi Milana Grgića u režiji Zorana Mužića, u izvedbi kazališne grupe Lectirum. Zatim, pred sam početak nove školske godine 4.rujna na festival stiže Mjuzikl za djecu ‘Mi o vuku’, a namijenjen je uzrastu od 3 godine do nižih razreda osnovne škole. Predstava je na rasporedu u 17.30 sati, a igraju je Bojan Jambrošić i Manuela Svorcan, u režiji Roberta Boškovića.

Istog dana u 20.30 sati igrat će se najnovija predstava Hit teatra ‘Udavače’ koja britkim i zaigranim humorom svjetla reflektora baca na moderna vjenčanja i propitkuje široku lepezu različitih svadbi, kao i višeslojne razloge koje pojedince dovode do onog 'sudbonosnog da'. Tekst je napisao Matko Elezović, a igraju Jan Kerekeš, Matea Elezović Brdar, Erna Rudnički.

- Čast mi je što smo ove godine gosti ‘Teatra pod zvijezdama’ i što ćemo se ‘Udavačama’ predstaviti splitskoj publici. Do sada se pokazalo kako se Hit teatar i Split jako vole, a da će se ovom predstavom to nastaviti. Vidim pozitivu u ovim vremena koja su nas snašla, vjerujem da gdje ima volje ima i načina, a to ovaj festival i pokazuje - poručila je glumica Matea Elezović Brdar.

Hari Rončević dolazi na festival drugu godinu za redom, a koncert će održati 5.rujna.

- Teško je nadmašiti prošlogodišnji koncert, atmosfera je bila sjajna. Međutim, uvjet za dobru svirku nije masovnost ljudi i vjerujem kako u manjem broju ove godine možemo napraviti još bolji koncert. Prošle godine slavio sam 25 godina svog rada, ove godine 26. Znači, na neparne pjevam na struju, a na parne na akustiku. Eto, najavljujem akustični koncert i pozivam sve koji vole moju glazbu neka nam se pridruže na tvrđavi Gripe - poručio je Hari.

Nakon njega, 10. rujna na pozornici tvrđave Gripe dolaze Četiri tenora, a riječ je o njihovom prvom samostalnom koncertu u Splitu. Četiri dana iza koncert će održati svestrana mlada umjetnica Uršula Najev koja je pripremila program povodom rođendana rano preminule glazbenice ‘Amy Winehouse-For Amy-Uršula’.

- Prošle godine na isti dan 14. rujna sam debitirala u predstavi ‘Splićanke’ na pozornici ‘Teatra pod zvijezdama’. Ideja za koncert ‘For Amy’ došla je za vrijeme karantene kada sam dosta vremena provodila slušajući glazbu pa tako i njene. Već je prošlo deset godina otkako nas je Aky napustila i odlučila sam joj na neki način odati počast. Uvijek sam iznova fascinirana način na koji ona pjevajući ogoljava najintimnije dijelove duše. Iz tog razloga ne želim da ovo bude ni tribute jer je ne želim kopirati. Želim napraviti priču kojima ću ljudima, pogotovo mlađim generacijama koje na njenim pjesmama nisu odrasli, približiti njem opus i dio njene osobnosti i duše. Iza mene će biti osam sjajnih glazbenika - poručila je Uršula.

Na festival 18. rujna dolazi legendarni Zijah Sokolović predstavom ‘Lijevo desno glumac’, a 19. rujna splitska publika imat će priliku premijerno pogledati predstavu ‘Men s čini da je meni najgore’ autorice Arijane Čuline. Igraju Ana Gruica Uglešić i Nada Kovačević.

- Predstava je nastala u kućnoj atmosferi kod Arijane doma. Ona nas poznaje kao glumice i proces je bio zaista zabavan i uživale smo stvarati ovu predstavu. Napravila je tekst po našoj mjeri, a posebno me raduje što predstavu premijerno ima priliku vidjeti baš naša splitska publika. Sretni smo što imamo priliku raditi posao koji volimo jer nas je svih korona u tome zaustavila. Kao što sam naslov kaže svima nam se čini da nam je najgore, ali kada malo bolje popričamo i vidimo tuđe probleme vidimo da nama nije tako loše. Vjerujem da će se publika opustiti gledajući predstavu - otkrila je Nada.


Organizatori su dodali da će manifestaciju organizirati u skladu sa svim preporukama Stožera civilne zaštite.

Vaša reakcija na temu