Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Pixabay.com KINO KARAMAN: Film 'Oni koji su dobro' sutra otvara Splitski filmski festival

KINO KARAMAN: Film 'Oni koji su dobro' sutra otvara Splitski filmski festival

U osam dana trajanja festivala prikazat će se veliki broj filmova koji prelaze komercijalna ograničenja

Projekcijom filma 'Oni koji su dobro' redatelja Cyril Schäublina sutra će se s početkom u 21.30 sati u Kinu Karaman otvoriti 23. izdanje Splitskog filmskog festivala.

- Bit će to hrvatska premijera filma, čiji se velik dio dijaloga sastoji od recitiranja VLAN adresa. Oslikavajući sadašnjost Schäublin je malo previše jasan o tome što se događa u paklu u kojem živimo zarobljeni besprijekornom težnjom za svjetovnim. Na neobičan način koristi kameru, odlučujući se za oštri krupni plan i srednje dugačke kadrove. Prikazujući polovinu ljudskih tijela zauzima samo jednu stranu kadra ostavljajući prostora surovoj urbanoj arhitekturi i gustom prometu u neatraktivnoj periferiji Züricha. Predgrađe Züricha zamišlja kao sive, nepokvarene distopije otuđenja i disocijacije – opisali su organizatori Splitskog filmskog festivala.

Cyril Schäublin rođen je 1984. u Zürichu, dolazi iz obitelji urara. Godine 2004. napušta Švicarsku  i odlazi u Peking. Vraća se 2006. i upisuje studij filma u Parizu i Berlinu te stječe diplomu na berlinskoj Akademiji filma i TV-a 2012. Njegov prvi dugometražni film 'Dene wos guet geit' (2017.) opisuje svakodnevicu kapitalizma, uz prikriveni, suptilan humor.

U osam dana trajanja Festivala, najavljuju organizatori, prikazat će se velik broj filmova koji prelaze komercijalna ograničenja. 

Vaša reakcija na temu