Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
KINO KLUB SPLIT Kreće nova sezona edukativnih programa

KINO KLUB SPLIT Kreće nova sezona edukativnih programa

Održavat će se u Domu mladih

Prema novoj organizacijskoj shemi, koja kreće od listopada, edukativni programi Kino kluba Split bit će obogaćeni novim sadržajima i provodit će se tijekom cijele godine. Programske aktivnosti realizirat će se samostalno ili modularno pokrivajući različite tematske cjeline. Ukoliko ne bude naznačeno drugačije, svi programi održavat će se u prostorijama Kino kluba Split, Ulica slobode 28 u Domu mladih.

Pokreće se diskurzivni program U kvadrat koji će se održavati od 8. listopada pa nadalje svakog četvrtka u 20h, a obuhvaća uvodno predavanje o djelovanju KKS-a, projekciju filmova iz povijesti kluba, suvremenih autor(ica) te radove iz čitavog svijeta nastale u sličnim produkcijskim uvjetima. Program obuhvaća i moderirane razgovore s odabranim filmašima i filmašicama. Koordinator diskurzivnog programa je Zlatko Galić

Otvorene su prijave za seminar Alternacije pod mentorstvom Rina Efendića – od 02. listopada seminar će se održavati svakog petka, a organiziran je za sve koji žele u neformalnom okruženju diskutirati razvoj filmske umjetnosti, učiti o analognoj fotografiji, video umjetnosti i alternativnim formama vizualnog pripovijedanja. Prijave su otvorene do 28.09. putem online obrasca.

Teorijska predavanja, gostovanja i autorske večeri također će biti otvorene za posjetitelje, a moći će se poslušati iduća predavanja: Teorija audiovizualnih medija Joška Jerončića, Suvremene prakse u audiovizualnim medijima Ane Peraice, Scenarij Jurice Pavičića, Prakse i politike amatera Vedrana Šuvara, Filmska tehnika Ante Verzottija, te gledati filmovi Igora Jelinovića i Igora Bezinovića uz prisustvo autora. 

U sklopu rezidencijalnog programa Svi su nam gradovi jednaki koji organiziraju Kinoklub Zagreb, Akademski Filmski Centar i KKS, u studenom, održat će se on-line predavanja Ivana Velisavljevića i Rouzbeha Rashidija. Također u studenom, Levan Lomjaria će, u suradnji s Gruzijskim nacionalnim filmskim centrom, predstaviti selekciju gruzijskih filmova. 

S obzirom na epidemiološku situaciju, iako su svi navedeni programi besplatni i otvoreni za građane, moguće je da će biti potrebna prijava. Sve informacije ažurirat će se tjedno, a kalendar događanja i prijave će biti dostupni na stranici kluba.

U predstojećoj sezoni očekuju nas praktične radionice Snimanja pod mentorstvom Borisa Poljaka, radionica Zvuka pod mentorstvom Tonča Bakotina i u suradnji s organizacijom Sensoria, radionica Montaže pod mentorstvom Dragana Đokića, radionica Rasvjete pod mentorstvom Jure Cukra, radionica Hibridnog filma Igora Bezinovića i radionica Dokumentarnog filma Tonća Gaćine. Za redovne članove kluba sudjelovanje na radionicama je besplatno, dok za sve ostale cijena trodnevne radionice iznosi 150 kuna. Trenutno su otvorene prijave na radionicu Snimanja. Prijave su otvorene do 10. listopada putem online obrasca.

Paralelno s edukativnim programima za građane, u tijeku su i prijave za Malu školu medijske kulture, program je besplatan, a namijenjen je nastavnicima i profesorima srednjih i osnovnih škola. Prijave su otvorene do 01. listopada putem online obrasca.

Više detalja o pojedinim programima i predavačima možete pronaći na stranicama Kino kluba Split ili poslati upit na produkcija@kinoklubsplit.hr. 

Edukativne programe Kino kluba Split financirali su HAVC, DHFR i Grad Split. Rad Kino kluba podržavaju Zaklada Kultura nova, HAVC i Grad Split.

Vaša reakcija na temu