Kino Mediteran i partneri osigurali 5 novih investicijskih potpora za dalmatinska kina!

Kino Mediteran i partneri osigurali 5 novih investicijskih potpora za dalmatinska kina!

Za nastavak obnove Ljetnog kina Bačvice utrošit će se 250.000 kuna

Ususret novoj ljetnoj sezoni nismo mogli primiti bolje vijesti od onih da je i ove godine investicijski natječaj Ministarstva kulture donio pozitivne rezultate za kina kojima programski i logistički upravlja Kino Mediteran i to ukupne vrijednosti 650.000 kuna!, poručuju iz Kina Mediteran.

- Za nastavak obnove splitskog Ljetnog kina Bačvice osigurano je 250.000 kuna. Ovo je treća investicijska potpora u tri godine koliko Kino Mediteran i Centar za kulturu i cjeloživotno obrazovanje Zlatna vrata upravljaju prostorom, a nakon ulaganja u opremu i sanaciju vanjske ograde, kroz ovu investiciju osigurat će se sigurnosni i protupožarni izlazi te pristupni put za osobe s invaliditetom - poručuju.

Za naše najveće otočko ljetno kino, ono u hvarskoj Venerandi, osigurali su 100.000 kn za novo platno i konstrukciju za platno, a jednak iznos dobilo je i svako naše bračko kino: jedna je investicija namijenjena sanaciji Ljetnog kina u Supetru, a druga novom platnu u kino dvorani Bol.

- Kino u Podgori, jedino kino na području Makarske rivijere, investiciju je dobilo treći put te će ovoga puta, nakon opremanja i izmjene stolica, potporu od 100.000 kn investirati u sustav grijanja i hlađenja. Ovim modelom javno-civilnog partnerstva u upravljanju kino dvoranama i ljetnim kinima diljem Dalmacije, Kino Mediteran je opremilo 11 prostora s digitalnim kino projektorima i ostalom potrebnom opremom te omogućilo sanaciju brojnih zastarjelih infrastruktura. Ovim putem želimo zahvaliti i našim partnerima, Centru za kulturu i cjeloživotno obrazovanje Zlatna vrata, Gradu Hvaru, Gradu Supetru, Općini Bol i Općini Podgora, na povjerenju i uspješnoj suradnji - zaključuju iz Kina Mediteran.

Vaša reakcija na temu
Aloooo article_emotions(94238, "");
Pregledaj komentare
29