Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Klapa Elektrodalmacija slavi 40 godina neprekidnog djelovanja

Klapa Elektrodalmacija slavi 40 godina neprekidnog djelovanja

Koncert je u Lori

Klapa Elektrodalmacija obilježava 40 godina neprekidnog djelovanja koncertom u Lori, 6. lipnja, na kojem će kao njihovi gosti nastupiti Doris Dragović i Marko Pecotić Peco.

Krajem 1984. godine društvo je počelo s radom kao muška klapa, većinom sastavljena od radnika Elektrodalmacije koji su svi redom bili istinski zaljubljenici u klapsko pivanje. Prvi umjetnički voditelj je bio prof. Rajimir Kraljević, već tada priznati glazbeni stručnjak i pedagog. Početkom 1985. pri društvu je osnovana i ženska klapa, a već krajem 1985. od članova ženske i muške klape formirana je mješovita klapa i kao takva se održala svih ovih godina. Od 1994. do 2004. umjetnički voditelj je bio maestro Joško Banov, poznati skladatelj, aranžer i producent. Od 2004. do 2010. umjetnički voditelj bio je po drugi put prof. Rajimir Kraljević, od 2010. do 2022. umjetnički voditelj klape bio je prof. Tonči Tranfić, u 2022. i 2023. umjetnički voditelj bio je Srećko Damjanović, a od 2023. do danas djeluju pod umjetničkim vodstvom maestra Jurice Karuze.

'Iza nas je puno uspješnih nastupa i koncerata na festivalima u Hrvatskoj i inozemstvu, natjecanjima vokalnih skupina u višeglasnom pjevanju, nastupa na TV i radio postajama, više samostalnih koncerata u dvorani Vatroslava Lisinskog u Zagrebu, u HNK Split, Zagreb, Zadar i još mnogo drugih. Ostvarili smo glazbenu suradnju s najpoznatijim estradnim umjetnicima iz Hrvatske kao što su Oliver Dragojević, Zorica Kondža, Toni Cetinski, Vinko Coce, Mladen Grdović, Vanna, Goran Karan, Tedi Spalato, Jacques Houdek, Đani Stipaničev, Nina Badrić i drugi', kažu iz klape. 

Izdali su četiri nosača zvuka: 'Pjesme sunca i mora', 'Everygreen stories', 'Stories to remember' i 'Christmas stories' koji je 2009. bio nominiran za glazbenu nagradu Porin.

Jedna su od rijetkih klapa koja već dugi niz godina uspješno radi obrade najpopularnijih stranih i domaćih pop i rock pjesama i po tome su poznati i prepoznatljivi na ovim  prostorima.

'Koncertom u Lori obilježavamo 40 godina neprekidnog djelovanja. Presretni smo što su se prijatelji klape draga Doris i naš Marko mogli odazvati pozivu da nam budu gosti. Na žalost za naš koncert u Lori nema karata u prodaji, karte smo podijelili radnicima HEP-a i prijateljima, ali želja nam je u dogovoru s Turističkom zajednicom upriličiti koncert na otvorenom za sve građane Splita i tako im se zahvaliti što nas prate sve ove godine jer da nije publike ne bi bio ni nas', zaključili su.

Od predstojećih koncerata izdvajaju cjelovečernji na Lastovu u 7. mjesecu, a dio su lijepe priče na Večerima Dalmatinske pisme u Kaštelima gdje sudjeluju s pjesmom koju je napisao njihov član Davor Kokeza.

Vaša reakcija na temu