Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Marija Klisura KLASIČNA GLAZBA Uskoro drugi Fermata festival na Korčuli

KLASIČNA GLAZBA Uskoro drugi Fermata festival na Korčuli

Ulaz je besplatan na sve koncerte

Ovogodišnji, drugi korčulanski Fermata festival održava se od 3. do 10. kolovoza na tri lokacije: Smokvica, Lumbarda te dva koncerta u Korčuli. 

Organizatorica festivala Lorena Milina mlada je i uspješna akademska glazbenica. Iako je široj publici poznata kao nekadašnja violinistica i prateći vokal benda Silente, usporedno je njegovala i karijeru u klasičnoj glazbi. Diplomirala je u Zagrebu na Muzičkoj akademiji nakon čega završava dva dvogodišnja postdiplomska studija na prestižnom konzervatoriju La Schola Cantorum u Parizu. Trenutno je upisana na doktorski studij Muzičke akademije u Sarajevu na kojoj je zaposlena kao viši asistent. Uz sve obaveze, kako kaže, njezina želja da obogati kulturni život rodnog otoka je ostvarena. I ove godine publici je odlučila predstaviti dinamičan program s ciljem popularizacije klasične glazbe.

- Još za vrijeme studija sam zamišljala kako bi bilo lijepo svoje iskustvo i kreativnost usmjeriti prema rodnom kraju koji mi, s obzirom na stalno odsustvo, nedostaje. Prošle smo godine bili kolektivno oduševljeni suradnjom s glazbenicima i zainteresiranošću publike te nam je to bila potvrda da ovakva manifestacija može postati tradicija - ističe Milina.


Foto: Marko Sitar

Prošlogodišnje izdanje festivala ugostilo je ukupno 22 glazbenika od kojih su polovicu činili studenti muzičkih akademija iskazavši se kao dorasli zadatku pri izvođenju zahtjevnih komornih djela.

Ostvarena je i suradnja s višestruko nagrađivanom lumbardskom klapom Korda i njihovim svestranim voditeljem Rokom Radovanom te priznatim pijanistom Domagojem Gušćićem.

Na programu ovogodišnjeg festivala publika će imati priliku čuti djela Tchaikovskog, Piazzolle, Saint-Saënsa, Bacha, Brahmsa, Tijardovića, Pejačević, Francka i mnogih drugih, uz nove suradnje iznenađenja.

- Ovim putem zahvaljujemo se svima koji sudjeluju u organizaciji, a posebno Općini Lumbarda, TZ Lumbarda, Općini Smokvica, TZ Smokvica, Centru za kulturu Korčula, HKD Napredak, Hotel Lumbarda i Sonic Studio bez kojih festival ne bi bilo moguće održati - poručuje.

Ulaz je na sve koncerte besplatan, uz pridržavanje svih važećih epidemioloških mjera.

Vaša reakcija na temu