KLIŠKO KULTURNO LJETO: U srijedu predstava 'Sve o muškarcima', za vikend 'Uskočk boj'

KLIŠKO KULTURNO LJETO: U srijedu predstava 'Sve o muškarcima', za vikend 'Uskočk boj'

Povijesno-scenski spektakl 'Uskočki boj za Klis' je međunarodna manifestacija koju organizira Povijesna postrojba 'Kliški uskoci'

 U srijedu, 24. srpnja, na ljetnoj pozornici Kliške tvrđave gostuje teatar Gavran s predstavom 'Sve o muškarcima' autora Mira Gavrana u režiji Mladene Gavran. U predstavi igraju tri mlada nadarena glumca: Vedran Komerički, Tomislav Krstanović i Rade Radulović. Ovaj tekst Mire Gavrana do sada je imao 18 kazališnih premijera diljem svijeta, od Rio de Janeira pa do Moskve. Do sada je 'Sve o muškarcima' vidjelo više od pola milijuna ljudi diljem svijeta. Predstava počinje u 21 sat a ulaz je besplatan.

26. i 27. srpnja  Kliški uskoci brane Klišku tvrđavu od osmanskih napada. Manifestacija oživljene povijesti 'Uskočki boj za Klis' ponovno se održava podno i unutar Kliške tvrđave. Brojne povijesne postrojbe, viteške skupine, izvođači i izlagači dočarat će posjetiteljima kakav je bio život u doba uskoka. Svi nastupi u petak 26. srpnja održavaju se podno tvrđave (Trg Mejdan) i besplatni su za posjetitelje, uključujući i koncert grupe 'Cinkuši'.

U subotu 27. srpnja posjetitelji također mogu besplatno uživati u mnogim nastupima podno tvrđave (Trg Mejdan), a za uprizorenje povijesne bitke iz 1532. (što se održava unutar same Kliške tvrđave ) potrebno je kupiti ulaznicu. Ulaznice za povijesnu bitku unutar Kliške tvrđave je moguće kupiti online i na info pultu (Trg Mejdan) od 25. srpnja (četvrtak). Posjetitelji koji kupe ulaznice online mogu preuzeti fizičke ulaznice na info pultu u subotu 27. srpnja.

Povijesno-scenski spektakl 'Uskočki boj za Klis' je međunarodna manifestacija koju organizira Povijesna postrojba 'Kliški uskoci'. Dvodnevni spektakl oživljene povijesti u kojem sudjeluje preko 300 članova povijesnih postrojbi i viteških skupina iz cijele Hrvatske i Europe, vraća posjetitelje u srednji vijek i doba obrane Klisa od Osmanlija.

Vaša reakcija na temu
Aloooo article_emotions(48806, "");
Pregledaj komentare