Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
KNEDLA BAR BORGO: Osim 16 vrsti knedli, dođite probati i naš sok od bračke smokve!

KNEDLA BAR BORGO: Osim 16 vrsti knedli, dođite probati i naš sok od bračke smokve!

U ponudi imaju čak i KETO knedle

Čak šesnaest čudesnih vrsta knedli može se odnedavno probati u prekrasnom prostoru na adresi Domovinskog rata 21 u Splitu. 

- Ideju smo dobile krajem prošle godine - kazali su nam vlasnici Ema Baković i Mario Babić koji su poželjeli u Splitu otvoriti nešto što još ne postoji. 

Knedle se jedu u Češkoj, Mađarskoj, Njemačkoj, na cijelom prostoru bivše države pa su se složili da bi možda i u Splitu bilo dobro otvoriti ovako nešto. 

- Iako su nam spomen knedli uglavnom asocijacija knedle sa šljivama, Borgo knedle imaju drugačija, originalna punjenja. Od slatkih su zanimljive knedle sa nutelom, limunom i makom, marelicom i bijelom čokoladom, smokvom i cheesecake kremom, borovnicom i mascarponeom, belgijskom čokoladom i narančom, višnjama i rumom. Postoje i dvije vrste slanih: s pršutom i sirom, te karameliziranim lukom, orasima i gorgonzolom. Postoje i KETO knedle koje nisu s krumpirom i brašnom nego je tijesto od krem sira i sitnog kokosovog brašna. U KETO knedlama nema šećera nego koristimo steviju, nema brašna ni ugljikohidrata uopće, a ne koristimo umjetne boje niti arome - otkrili su nam. 

No, osim knedli Borgo nudi i prirodne sokove od kojih je najposebniji onaj od smokve.

- Kao što uvijek putovanja koristimo za inspiraciju i nove ideje takva je priča i s našim 'home made' sokom s okusom smokve. Ovaj put nas je ugodno iznenadila vlasnica jednog lokala u Podgorici koja nam je odala tajnu recepta kojeg je još davno naučila radeći u Varšavi, u jednom baru. Naš je mrvicu posebniji jer ga radimo s domaćim bračkim smokvama - otkriva Ema.

Vaša reakcija na temu