Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Književni susret s portugalskim književnikom na Filozofskom fakultetu u Splitu

Književni susret s portugalskim književnikom na Filozofskom fakultetu u Splitu

Dolazi Valter Hugo Mãe

U suterenu Filozofskog fakulteta na Poljičkoj cesti u petak će se u 11 sati održati književni susret s uglednim portugalskim književnikom Valterom Hugom Mãe.

Događaj se organizira u suradnji Doktorskog studija Humanističke znanosti Filozofskog fakulteta u Splitu i Gradskog kazališta mladih, uoči premijere predstave Apokalipsa radnika, koja će se održati u Gradskom kazalištu mladih.

Panelisti književnog susreta su: Paula Leal da Silva, Nj. E. veleposlanica Portugala u Zagrebu, Ivo Perkušić, ravnatelj Gradskog kazališta mladih, Dino Mustafić, redatelj, doc. dr. sc. Nina Lanović, predstojnica za portugalski jezik i književnost Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu.

Ulomak iz romana Apokalipsa radnika čitaju glumice Mia Vladović i Ana Gruica Uglešić.

Moderatorica događaja je izv. prof. dr. sc. Antonela Marić, voditeljica Doktorskog studija Filozofskog fakulteta u Splitu.

Valter Hugo Mãe dobio je 2007. nagradu 'José Saramago' koju mu je uručio sâm Saramago, nazvavši njegovo pisanje pravim 'književnim 

Filozofski fakultet u Splitu aktivni je član lokalne zajednice u kojoj djeluje. Svake godine organizira niz događanja koja se otvara svojoj sredini, nastojeći podignuti razinu kulture i obrazovanja u zajednici.

Ključna dva mjeseca posvećena lokalnoj zajednici su prosinac i svibanj, kada Filozofski fakultet kroz događaje Advent na Filozofskom i Friendship in May organizira sveukupno više od 50 događaja za javnost. Uz navedeno, tijekom cijele godine se na Filozofskom odvijaju i gostovanja, književni susreti, kvizovi, promocije knjiga i slično.

Vaša reakcija na temu