Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
KOLAŽIRANJE Male škole suvremenog plesa
Kultura Piše: Dalmatinski portal

KOLAŽIRANJE Male škole suvremenog plesa

U Beton kinu Doma mladih u Splitu

Posljednja ovogodišnja radionica u sklopu Male škole suvremenog plesa, održat će se u dvorani Beton kino Doma mladih, u subotu, 2. studenog od 17 do 20 sati i nedjelju, 3. studenog od 10 do 13 sati, a vodit će je mlade plesne umjetnice Dora Pocedić i Linda Tarnovski.

Radionica 'Kolažiranje' nastaje na principu 'kolažiranja', koji je služio kao polazna točka za autorski rad na predstavi, a još su manji izlazi. Referirajući se na likovnu tehniku kolaža na radionici će gradit plesni kod gdje tijelo i prostor u kojem se nalazimo tretiramo kao platno na kojem, uzimajući principe kolaža, stvaramo izvedbu. Kroz improvizacijske zadatke istražit ćemo kvalitete kretanja i tjelesne alate pomoću kojih potičemo individualnu kreativnost na temu 'kolažiranja'.

Unutar ove radionice naglasak stavljamo na osvještavanje dijelova tijela unutar općeg i osobnog prostora. Kroz rad u paru i u grupama upoznat ćete se s osnovnim mehanizmima kolažiranja poput naljepnica, slojevitosti, prekrivanja i otkrivanja. Specifičnost ovog kretanja bazirat će se na fragmentiranom i preciznom pokretu, što će vas dovesti do posebnog ritma koje tijelo proizvodi. Sve zajedno zaokružit ćemo samostalnim kreativnim zadacima pomoću kojih možemo preispitati usvojeno znanje i alate.


Dora Pocedić i Linda Tarnovski su dvije plesne umjetnice bazirane u Zagrebu. Nakon obrazovanja u Školi suvremenog plesa Ane Maletić i diplome na Akademiji dramskih umjetnosti u Zagrebu, zajedno odlaze u Švedsku na stručnu praksu u Vitlycke CPA pod mentorstvom Francesca Scavette. Od tada, Dora i Linda osnivaju svoju Umjetničku organizaciju CO-MMENT te nastavljaju suradnju i istraživanje zajedničkih interesa što je rezultiralo radovima 'Tango',  a još su manji izlazi te 'Co-lažiranje'. Pored autorskih radova, vrlo su aktivne na sceni kao izvođačice te su imale prilike surađivati s brojnim domaćim i stranim umjetnicima.

Linda Tarnovski je trenutno aktivna članica Zagrebačkog plesnog ansambla te je u dosadašnjem profesionalnom iskustvu surađivala s Ansamblom suvremenog plesa VEM, VRUM kolektivom, Petrom Hrašćanec, Tomo Savić-Gecanom, Laura Aris-Alvarez, Jesús Rubio Gamo, Ida Jolić, Filipa Bavčević, Miloš Isailović, Matea Bilosnić. Dora Pocedić kao izvođačica surađuje s Naomi Brandt ('Translations'; 2022), Tomo Savić-Gecan ('Untittled 2022'; 'Untitled 2023'),  Eni Vesović ('Varijacije' 2022; 'Isto je isto što i drugo' 2023), Nika Janković ('Murmurations'; 2022).

Prijave i dodatne informacije dostupne su na mail: plesnaudrugatiramola@gmail.com

Program 'Mala škole suvremenog plesa' producira plesna udruga 'Tiramola' uz podršku Multimedijalnog kulturnog centra, Ministarstva kulture i medija RH, Zaklade Kultura nova, Grada Splita i Splitsko-dalmatinske županije.

Vaša reakcija na temu