Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Screenshot Kolege tuguju za Rajkom: Žao mi je zbog svega što si proživljavao zadnjih godina

Kolege tuguju za Rajkom: Žao mi je zbog svega što si proživljavao zadnjih godina

U povijest bi ušao samo po domoljubnoj ‘Moja domovina’. Ili kao autorski jedini hrvatski pobjednik Eurosonga - napisao je Matko Jelavić

Brojni kolege i prijatelji na društvenim mrežama opraštaju se od Rajka Dujmića koji je preminuo od posljedica teške prometne nesreće. Evo kakve su mu poruke uputili:

- Dragi Rajko, nemam riječi za izreći osim da nikada neću zaboraviti one rijetke trenutke kada si znao nazvati i iskreno iskazati svoje poštovanje i podršku kad bi te dotakla neka pjesma koju bi tek lansirali u eter. Posebno te dirnula ‘Opet si pobijedila’ pa ću ti je ovom tužnom prigodom tebi u čast pustiti. Uvijek sam ti znao kazati : Rajko moj, tebe će ubiti emocija. Ja nisam nikada upoznao nekoga toliko emotivnog. Kad je otišao Đorđe Novković posebno te pogodilo, ali nakon odlaska Dine Dvornika srce ti se raspadalo. Znaš zašto ? Jer si bio nevjerojatno senzibilan i pravi odani prijatelj koji je iznimno teško prihvaćao rastanke. O glazbi si sve sam rekao, pa je suvišno išta govoriti ili pisati u ovom trenutku osim da si bio jedan od naših velikana autora kakav se jednom u 100 godina rodi. Unatoč svemu i svima znam da si bio pun ljubavi i da si od sve te silne ljubavi nažalost prolazio pakao kakav nikome ne bi poželio. Volimo te i voljet ćemo te naš Rajko. Pozdravljam te uz spomenutu pjesmu uz koju smo suze lili kao klinci. Zbogom naš dječače plavi.

Zbogom Rajko i neka ti je laka zemlja.

Sućut obitelji - poručio je Tony Cetinski.

- Dragi Rajko, dušo i srce veliko. Voljela sam te jako, tvoj duh, pjesme, senzibilitet. Jako mi je žao zbog svega što si proživljavao zadnjih godina, znam da te to izmučilo. U nevjerici sam trenutno. Kad sam beba bila mama me uspavljivala tvojim pjesmama, kad sam bila nešto starija, slušala sam Fosile i dalje, imala postere po zidu. Kad sam imala 17 zvao si me u novu kombinaciju Novih Fosila i bila sam vrlo ponosna zbog toga iako me mama nije pustila jer sam bila premlada. Velika podrška otkad sam na sceni. Ma, volim te i živjet ćeš vječno u svima nama koje si dotaknuo svojim pjesmama i duhom - poručila je Ivana Kindl.

- Bio si jedan od rijetkih jednostavnih ljudi na našoj estradnoj sceni. Sjećam se da si bio podrška na mojim počecima. Pamtit ću te kao dobrog čovika i još većeg skladatelja, čije pjesme su obilježile glazbu ovih prostora. One će zauvijek ostati tu. Hvala ti na svemu. Iskrena sućut obitelji - napisao je Jole.

- Što kazati kad nas napusti tako veliki skladatelj hrvatske glazbe? Po mom mišljenju jedan od desetorice najvećih. Te iste hrvatske glazbe koja je danas tako strašno pala na dno! U povijest bi ušao samo po domoljubnoj ‘Moja domovina’. Ili kao autorski jedini hrvatski pobjednik Eurosonga. Ali ne, on je napisao tisuće pjesama što za svoje Nove Fosile, što za ostale s kojima je radio. Te pjesme su legle u naša srca i trajno ostale u njemu.

Poznavao sam ga dobro, već odavno i strašno će mi faliti. Budi među anđelima ti veliki, nestašni dječače, jer tamo i pripadaš - poručio je Matko Jelavić.

-Imao si neku posebnu toplinu i sjetu u tim umornim očima. Bila mi je velika čast biti dio tvog sna, tvog mjuzikla! Dragi Lima, sada se konačno odmori, i budi siguran da će nas tvoja sjajna glazba uveseljavati još dugo, dugo. Počivao u miru - poručio je Marko Tolja.

- Otišao je Rajko Dujmić , veliki umjetnik i kompozitor, autor mnogih bezvremenskih hitova. Po njegovoj želji prije dosta godina napravio sam prepjev pjesme ‘Ako se rastanemo’ - jedne od meni najdražih pjesama koje je napisao. Laka ti zemlja Rajko,živjeti češ sa nama još dugo godina kroz svoje pjesme - poručio je Petar Grašo.

Vaša reakcija na temu