Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Komedija 'Državni lopov' stiže na Teatar uz more

Komedija 'Državni lopov' stiže na Teatar uz more

Predstava je na rasporedu 12. listopada

Na Teatar uz more 12. listopada stiže kultna komedija 'Državni lopov' s potpisom Fadila Hadžića, velikog komediografa i osnivača zagrebačkog Kerempuha. 

Iako je tekst ovog djela napisan prije više od 40 godina predstava je i danas itekako aktualna, a dramatizacija prilagođena današnjem vremenu.

Upravo ova komedija skoro 20 godina puni dvorane diljem Europe i regije. Kao rijetko koja predstava 'Državni lopov' može se kao pohvaliti zavidnim brojkama jer odigrana je više 400 puta te nasmijala više od 150.000 gledatelja. 

Izvrsnu uigranu glumačku ekipu čine Nusmir Muharemović, Irfan Kasumović i Mirza Mušija koji će splitskoj publici dokazati sve čari neodoljivog bosanskog humora i šarma.

'Predstavu igramo skoro dvadeset godina širom Europe i do sada smo je odigrali preko 400 puta. Divno je iskustvo za glumca rasti s predstavom. Rijetke su predstave koje toliko dugo opstaju na sceni. Mislim da je to najbolji pokazatelj o kakvoj se komediji radi. Najveći kompliment nama glumcima je to što postoje stotine ljudi koji su predstavu pogledali pet ili više puta. Skoro dva sata smijeha je garancija da ćete iz teatra otići više nego zadovoljni, opušteniji,  sa željom da nas ponovo gledate', rekao je Nusmir Muharemović.

Ista zatvorska ćelija postaje dom sitnom varalici koji lomi ženska srca i ozbiljnom državnom lopovu koji je pronevjerio silne pare, ali će se zasigurno naći već neka rupa u zakonu koja će to opravdati. Njihov čuvar i predstavnik zakona nema završenu ni osnovnu školu no u unaprjeđenje je potpuno siguran.

Kao i sve komedije izvrsnih komediografa i ova komedija Fadila Hadžića bez dlake na jeziku obavlja svoj posao kritizirajući političke i društvene (ne)prilike a pritom vodi brigu da publiku zabavi i nasmije.

U produkciji Studio Teatra iz Zenice Nusmir Muharemović, Irfan Kasumović i Mirza Mušija itekako će vas nasmijati ovom uvijek aktualnom komedijom jer iako vrijeme prolazi neke stvari u našem društvu teško se mijenjaju. 

S razlogom je ovo jedna od najdugovječnijih predstava BiH koja još uvijek živi na kazališnim daskama.

Ulaznice se mogu kupiti:

- Online na www.teataruzmore.comwww.entrio.hr

- Knjižara-papirnica Papirko (Put Brodarice 4, Split pon-pet 7.30-20 sati i sub 8-19 sati)

- Dancing Bear (Dioklecijanova 6)

- Ghetaldus i Tisak media (City Center)

- Blagajna u Lori (na dan izvedbe od 19 sati)

- Informacije i rezervacije na: 091 795 7260

Vaša reakcija na temu