Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Veljko Martinović Koncert Saše Matića u Spaladium Areni nije upitan

Koncert Saše Matića u Spaladium Areni nije upitan

Najavljen je za 29. prosinca

S obzirom na odluku Skupštine vjerovnika o zatvaranju Spaladium Arene, iz TPN-a su nas obavijestili kako koncert Saše Matića, najavljen za 29. prosinca, nije upitan i kako će svakako biti održan.

Danas je stečajna upraviteljica Natalija Mladineo kazala kako ne može preuzeti odgovornost za brojna najavljena događanja u Spaladium Areni s obzirom na to da se 28. prosinca očekuje ponovno aktiviranje ovrhe Grada Splita za neplaćenu komunalnu naknadu u iznosu od oko 24 milijuna kuna.

Račun će u blokadu i u tim uvjetima nije moguć nastavak poslovanja, kazala je Mladineo.

- Arenino obustavljanje rada, zbog blokade Grada Splita, podrazumijeva radnje koje zaposlenici moraju odraditi, kako bi navedeno zatvaranje sačuvalo opremu, koliko je to moguće. To se ne može odraditi u jedan dan, kako je i sudac na Skupštini rekao, nego će se raditi idućih par mjeseci. Što to znači za događaje u 2023. godini ćemo znati kroz desetak dana, ali jedini je neupitan koncert Saše Matića, 29. prosinca, koji sigurno ide! – rekao je Posinković.

Na prvom, rasprodanom splitskom koncertu, Matiću su se pridružili Željko Samardžić i Milica Todorović te napravili spektakl pred više od 12 000 obožavatelja iz Hrvatske i okolnih zemalja. Ne čudi, stoga, kako su se brojni obožavatelji zabrinuli zbog otkazivanja drugog koncerta, ali stečajna upraviteljica poručuje kako, što se tiče Matićevog koncerta, razloga za brigu nema:

Saša Matić će, nastupom 29. prosinca, ući u povijest kao prvi glazbenik s dva uzastopna koncerta u Spaladiumu, a čini se kako će i drugi koncert biti rasprodan jer je karata preostalo još jako malo.

U ovom trenutku nije sigurno što će se dogoditi s ostalim koncertima i sajmovima najavljenima za 2023. godinu te još uvijek postoji mogućnost kako će se neki od njih održati, a o svemu će javnost, poručuju iz Spaladiuma, biti pravovremeno obaviještena.

Procjena je kako će zatvaranje Spaladium Arene potrajati najmanje tri mjeseca jer se treba osigurati objekt i konzervirati oprema. Renco Posinković iz TPN-a je kazao kako imaju najave za manifestacije sve do konca srpnja iduće godine, no uz ovrhu i blokadu ništa neće moći biti realizirano.

Vaša reakcija na temu