Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Koncertom i promocijom albuma 'Auburn' Mislava Režića večeras počinju 5. Dani klasične gitare

Koncertom i promocijom albuma 'Auburn' Mislava Režića večeras počinju 5. Dani klasične gitare

Splićanin s grčkom adresom je dobitnik niza nacionalnih i dviju internacionalnih nagrada

Danas u 19 sati u Muzeju grada Splita počinju 5. Dani klasične gitare. Jedan od ponajboljih hrvatskih gitarista, Splićanin s trenutnom grčkom adresom, Mislav Režić, će upravo na otvorenju 5. Dana klasične gitare po prvi put u Hrvatskoj promovirati svoj novi album 'Auburn'.

Album je to koji je već stekao svjetsku prepoznatljivost zahvaljujući nekonvencionalnom programu kojeg Mislav izvodi na klasičnoj i električnoj gitari te uz pratnju računalne trake. Album je izdan u ožujku 2017. godine pod etiketom izdavačke kuće DNA-label. Program koji će Mislav Režić izvesti na koncertu predstavlja presjek stvaralaštva za gitaru u posljednjih 30 godina, a koji će se predstaviti kroz spektar raznovrsnih, kontrastnih stilova koji sežu od 'minimalizma' do 'nove kompleksnosti'. Posebnost koncerta je Režićeva verzija 'Electric counterpoint' - Električnog kontrapunkta- jednog od najpoznatijih minimalista - Stevea Reicha.

Mislav Režić vodi veoma aktivnu međunarodnu karijeru kao solist, član komornih sastava i predavač. Interes za izvođenjem različitih stilova koji sežu od rane do moderne glazbe vodi ga do suradnje s velikim brojem glazbenika i ansambala. Neki od glazbenika s kojima nastupa su: udaraljkaši Pepe Garcia i Diego Espinosa, čembalistica Cvetanka Sozovska, mezzo-sopranistica Tanja Šimić, bariton Jussi Lehtipuu, flautisti Antigoni Tsalla i Gregor Schulenburg, violinistica Laura Vadjon. Član je i jedan je od utemeljitelja 'Ansambla Machetes' koji se bavi izvođenjem suvremene glazbe.

Nastupa kao solist i s orkestrima po gradovima cijele Europe:  Amsterdamu, Ateni, Berlinu, Bruxellesu, Kopenhagenu, Rimu, Zagrebu, itd. Skladatelji Vlado Sunko i Nikoleta Chatzopoulu posvetili su mu svoja djela. Mislav Režić je pohađao glazbenu školu Josipa Hatzea kod nastavnika Marija Peručića i Slavena Bandura. Diplomirao je 2001. godine na Umjetničkoj akademiji u Splitu u klasi Gorana Listeša. Magistrirao je na nizozemskom Kraljevskom konzervatoriju u Den Haagu u klasi Zorana Dukića te na Visokoj glazbenoj školi u Maastrichtu u klasi Carla Marchionea.

Dobitnik je niza nacionalnih i dviju internacionalnih nagrada na međunarodnim festivalima gitare u Zwolleu 2002. i Enschedeu 2007. Od 2013. predaje na međunarodnoj ljetnoj glazbenoj školi u Kaštelima.

Ulaz na koncert je slobodan.

Vaša reakcija na temu