Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Koncertom Srđana Bulata večeras počinju 6. međunarodni Dani klasične gitare

Koncertom Srđana Bulata večeras počinju 6. međunarodni Dani klasične gitare

Dobinik je gotovo svih domaćih nagrada za mlade umjetnike

Koncertom našeg proslavljenog gitarista Srđana Bulata u utorak, 30. listopada, u Splitu počinje međunarodni gitaristički festival Dani klasične gitare. Na koncertu koji započinje u 20 sati u Sveučilišnoj galeriji Vasko Lipovac u sveučilišnoj knjižnici, Srđan će se predstaviti raznovrsnim programom sastavljenim od skladbi Regondia, Rodriga, Poncea, Stravinskog, ali i hrvatskih skladatelja Juranića i Šipuša. Ulaz na koncertt je besplatan

Srđan Bulat je rođen u Splitu gdje završio glazbenu školu i umjetničku akademiju u klasi prof. Gorana Listeša, nakon čega odlazi u Zagreb gdje dovršava specijalistički studij u klasi prof. Darka Petrinjaka. U srpnju 2014. godine diplomirao je s pohvalama na Royal Academy of Music u Londonu, kao prvi gitarist s ovih prostora koji je dovršio poslijediplomski studij na jednoj od najprestižnijih glazbenih akademija na svijetu. Srđan je kao solist nastupao diljem svijeta i osvojio nagrade na gotovo svim najprestižnijim gitarističkim natjecanjima u svijetu. 

Dobinik je gotovo svih domaćih nagrada za mlade umjetnike, a svirao je kao solist sa Zagrebačkom filharmonijom, Simfonijskim orkestrom HRT-a, Splitskim komornim orkestrom, Dubrovačkim simfonijskim orkestrom, 'Cantus' ansamblom, orkestrom 'Vivaldi' iz Alessandrije i orkestrom Opere iz Valencije. U ožujku 2011. godine snimio je u Londonu svoj prvi profesionalni CD za izdavačku kuću 'RTVE Música' Španjolske državne radiotelevizije, dok je godinu dana nakon toga snimio i CD za uglednu izdavačku kuću Naxos, koji je službeno izdan u rujnu 2012. godine. 

Dani klasične gitare se odvijaju uz potporu Ministarstva kulture RH, Splitsko-dalmatinske županije, Grada Splita i TZ grada Splita, a ulaz na sve koncerte je besplatan.

Organizator manifestacije je udruga GitaraSt, a partneri su Muzej grada Splita, Etnografski Muzej, Javna ustanova u kulturi Zvonimir Solin, Sveučilišna knjižnica i Studentski centar Split.

Vaša reakcija na temu