Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
KONOBA INTRADA Gastro kutak u centru Vodica otvara se u petak, svi su pozvani na besplatnu degustaciju delicija!

KONOBA INTRADA Gastro kutak u centru Vodica otvara se u petak, svi su pozvani na besplatnu degustaciju delicija!

Chef Stipe Vuletić kao veliku prednost ističe povezanost s očevim OPG-om Vuletić

Konoba Intrada pod vodstvom mladog i perspektivnog ugostitelja i chefa Stipe Vuletića otvara svoja vrata u petak, 29. svibnja, u 18 sati. Svi su pozvani da uveličaju taj trenutak i besplatno degustiraju probrana jela iz menija koji se uvelike razlikuje od drugih restorana u prekrasnim Vodicama. 

Već u nedjelju, 31. svibnja, povodom otvorenja i najave gastro delicija koje su pripremili u konobi Intrada za ovo ljeto, u goste stiže chef Robert Predrag Žmire, sudionik showa Masterchef. Bit će to posebna večer... 

- Mentorstvo chefa Žmire mi je uveliko pomoglo naučiti balansirati između strasti prema kuhinji i obiteljskog života. Njegova normalnost u svemu i posvećenost moralnim životnim vrijednostima mi je dala snagu i vjetar u leđa i na tome mu puno hvala. Volim mirise njegove kuhinje koji vraćaju lijepa sjećanja iz djetinjstva. Miris dobrog prošeka, smokava ili lavande je nešto što me odmah podsjeti na Žmiru - rekao je Stipe Vuletić.

Chef Žmire kao i uvijek svoj fokus stavlja na maksimalno iskorištavanje autohtonih namirnica pa će se tako i ovaj put na meniju naći mediteranski riblji i mesni specijaliteti od domaćih namirnica. Cijena za vrhunsku hedonističku večera u pet sljedova je 180 kuna po osobi. U suradnji s Birin vinarijom odabrali su i pet čaša vina koje se idealno ljube s odabranim jelima i odlučili se za promotivnu cijenu od samo 230 kuna po osobi (večera u pet sljedova uz pet čaša vina). 

Konoba je smještena u samom centru Vodica u autohtonoj dalmatinskoj kali. Uređena u mediteranskom stilu uz suradnju s domaćim proizvođačima i uzgajivačima garantira nezaboravno hedonističko iskustvo kakvo i priliči mediteranskom stilu življenja. 

- Moj otac Željko Vuletić nositelj je OPG-a Vuletić, vlasnik najvećeg stada ovaca u Cetinskoj krajini i najpoznatiji, a zapravo jedini registrirani proizvođač 'sira iz mišine' na području Splitsko-dalmatinske županije i šire. Ne događa se često da se stvori tako jedinstvena prilika da proizvodi iz OPG-a iz prve ruku dođu u restoranske kuhinje. To smatram svojom prednošću u odnosu na druge restorane i konobe u Vodicama. Koristimo svoje povrće, svoja jaja, naš sir iz mišine koji je nadaleko poznat i želimo svima omogućiti da uživaju u pravim autohtonim namirnicama. U svoj meni sam uvrstio i jela od naše domaće janjetine i na to sam jako ponosan - poručio chef i vlasnik Stipe Vuletić.

Stipi ovo nije prvi restoran i samim time nam pokazuje sigurnost u svoje ideje i ciljeve. Vlasnik je splitskog 058 bara s kojim je pokrenuo novi trend pripreme, serviranja i posluživanja morskih delicija. 

- S obzirom na svoje iskustvo i suradnju s velikim hrvatskim chefovima koji su mi bili pravi mentori i uz koje sam puno naučio, otvorenje konobe Intrada je bio logičan slijed za ostvarenje svih ideja koje mi nadolaze. Moj mentor Filip Popović koji je godinama radio uz neke od najboljih hrvatskih chefova, poput Jeffreyja Velle, Andreja Barbierija i Toma Gretića, naučio me razmišljati na pravi način o hrani i iskoristivosti namirnica. Filip je virtuoz u kuhinji i uz njega sam osvijestio svoju kreativnost i ljubav prema kulinarstvu. Želja mi je omogućiti svojim gostima uživanje u zdravim autohtonim namirnicama i jelima koja su temeljena na tradiciji prirodne i zdrave mediteranske prehrane, zasnovane na jelima od povrća iz našeg OPG-a uz pravo maslinovo ulje, ribi, mesu hrvatskih farmi, pršutu sušenog na dalmatinskoj buri i kozjim i ovčjim sirevima uz prava i probrana vina. Jela koja su na meniju pomno su osmišljena i nadam se da će zadovoljiti gurmanska nepca naših gostiju - poručio je Stipe Vuletić.

Informacije i rezervacije:
Konoba Intrada
Obala Matice hrvatske 18B
22.211 Vodice
091/23 333 11
stipevuleticst@gmail.com 
Vaša reakcija na temu