KONOBA INTRADA Mate Janković u petak stiže u Vodice

KONOBA INTRADA Mate Janković u petak stiže u Vodice

Poznati masterchef osmislio je večeru u pet sljedova

Povratak u budućnost gastronomskog svijeta, ideja je konobe Intrada u Vodicama. Mediteranska prehrana poznata je kao zlatni standard prehrane, a kroz povijest otkriveni su brojni dalekosežni učinci takve prehrane na zdravlje. Osim što je zdrava, mediteranska prehrana je i ukusna. Kada sagledamo mitove i legende, shvatimo da su bogovi u antičkoj mitologiji svoju besmrtnost dugovali 'specijalnoj' hrani. Ona im je davala moć, vitalnost i vječnost. Uz samu pomisao na hranu i Mediteran nadovezuje se ideja o uživanju. 

Hrana nije samo egzistencijalna potreba čovjeka. Izražen je i društveni segment hrane. Ljudi se okupljaju, jedu i druže. Istinsko uživanje u hrani moguće je jedino ako je čovjek opušten i prepušten tome trenutku. To je ostvarivo uz dva uvjeta. Prvi uvjet su kvalitetne i probrane namirnice za pripremu jela, a drugi uvjet je dobro društvo i ugodan ambijent. 

Prošli vikend u konobi Intrada gostovao je chef Robert Predrag Žmire. Mirisi i okusi grdobine, tabinje, pa domaće janjetine i svinjetine dominirali su konobom i okolnim kalama. Maštovita večera u pet sljedova po pristupačnim cijenama razmazila je mnoga nepca, a kako je bio na otvorenju može se vidjeti u fotogaleriji.

Fotogalerija: Konoba Intrada

Sljedeći vikend, 12. lipnja (petak), stiže chef Mate Janković. Osmislio je večeru u pet sljedova.

- Za hladno predjelo poslužit ćemo dimljeni goveđi tartar s kremom od parmezana. Juha od pečene mrkve s mariniranim kozicama i chilijem. Nakon toga ćemo probati gnude od skute i umak od graška s dodatkom mente. Kao glavno jelo na pijat dolazi file ribe hame koja je nekada bila rasprostranjena po cijeloj našoj obali, a danas je vrlo rijetka. I za kraj famozna ideja, kolač od pure s maslinovim uljem, kremom od vanilije i jagodama iz našeg OPG-a kao i većina namirnica s menija. Uz ovu gozbu za nepce imamo probrana vina iz naše vinske karte da zaokružimo cjelinu kao pravo malo hedonističko uživanje i lagano chillanje - poručio je glavni chef i vlasnik Stipe Vuletić

- Kako je Mate pobornik 'go local' koncepta kojim želi potaknuti kuhare da kuhaju s domaćim namirnicama i tako promoviraju hrvatske specijalitete, što se idealno slaže s našim principima rada, došli smo na ideju suradnje - poručili su iz konobe Intrada.

Mate Janković poznat je kao jedan od vrhunskih kuhara i promotor odlične gastronomije, koji je veliko umijeće prvo pokazao u natjecateljsko-kulinarskom showu 'MasterChef Hrvatska', da bi nakon toga bio pozvan kao član žirija u kulinarski show 'Tri, dva, jedan - kuhaj!', a ulogu mentora ostvario je u HRT-ovom kulinarskom showu 'Kuhan i pečen'. 

- Veselimo se dolasku masterchefa u našu konobu Intrada i očekujemo vrhunsku večeru koja će nas podsjetiti na neke namirnice koje smo možda malo zanemarili u našem ubrzanom ritmu svakodnevice. Dođite, opustite se u ugodnom ambijentu i uživajte probranim jelima chefa Mate Jankovića - kazali su.


Rezervacije i informacije:
Konoba Intrada
Obala Matice hrvatske 18B
22.221 Vodice
091 23 333 11
stipevuleticst@gmail.com 
Vaša reakcija na temu
Aloooo article_emotions(66992, "");
Pregledaj komentare
29