Korizmeni koncert održan u Vestibulu

Korizmeni koncert održan u Vestibulu

Upriličena je završna izložba i predstavljanje novih ikona polaznika tečaja ikonopisanja

Ponedjeljak, pretposljednji dan manifestacije Dani kršćankse kulture, bio je prepun programskih sadržaja: u franjevačkom samostanu o. fra Ante Antića (klerikat) bila je upriličena završna izložba i predstavljanje novih ikona polaznika tečaja ikonopisanja s početkom u 15.30 sati, a u 17.30 u crkvi na klerikatu započela je svečana sveta misa po bizantskom obredu u sklopu koje su nove ikone bile i posvećene.


U 17.30 na splitskome Vestibulu započeo je korizmeni koncert udruge Trogirski glazbenici, u suorganizaciji Turističke zajednice grada Splita i Glazbene mladeži Split. U programu su sudjelovali Kvartet Bozzotti (violinistice Ana Tošić D'Ambra i Dakica Sanko, violist Cosimio Damiano D'Ambra i violončelist Dubravko Geić) te operni pjevač Vlatko Belas uz klavirsku pratnju Urse Ljuban.

U 18 sati u Kinoteci Zlatna vrata za najmlađe je posjetitelje održana projekcija animiranog sinkroniziranog filma za djecu 'Ups! Noa je otišao', a u konkatedrali sv. Petra  u 19 sati započeo je već tradicionalan koncert pučkih korizmenih napjeva 'Puče moj' i predstavljanje CD-a 'Puče moj 2018.' Dan je zaključen u velikoj dvorani nadbiskupskog sjemeništa u Splitu programom pod nazivom 'Laudato TV - kontra sili, kontra mraku'. Tim 'Božanstvene komedije', najgledanije emisije ove obiteljske televizije, na tome je susretu progovorio o ulozi Laudato TV-a u hrvatskome medijskom prostoru. Program 'Kontra sili, kontra mraku' održan je u čast ovogodišnjoj dobitnici nagrade 'Andrija Buvina' za izniman doprinos kršćanskoj kulturi gđi Kseniji Abramović, koja će nagradu primiti prigodom svečanog zatvaranja manifestacije sutra, u utorak 16. travnja.

Najava 11. dana manifestacije

Filmski program bit će zaključen projekcijom igrano-dokumentarnog filma 'Preporučena posveta' scenarista i redatelja Gorana Matića. Projekcija će se održati u Kinoteci Zlatna vrata s početkom u 18 sati. Svečano zatvaranje ovogodišnje manifestacije i dodjela nagrade 'Andrija Buvina' bit će upriličeni u ordinarijatu Splitsko-makarske nadbiskupije, u dvorani Ivana Pavla II. s početkom u 19 sati. U programu svečanog zatvaranja sudjelovat će ovogodišnja dobitnica nagrade 'Andrija Buvina' za izniman doprinos kršćanskoj kulturi Ksenija Abramović, zatim splitsko-makarski nadbiskup mons. Marin Barišić te predstavnici organizatora i pokrovitelja. Program će glazbeno popratiti ansambl Trio ConCerto: sopranistica Branka Pleština Stanić, sopranistica Ida Bilić i orguljaš Mirko Jankov.

Šibenski dio programa manifestacije bit će zaključen predavanjem Nevena Skroze 'O povijesti nastanka i djelovanju žudija (čuvara Božjega groba) u Šepurini'. Program će se održati u crkvi sv. Jelene u Šepurinama s početkom u 18.30 sati.

Vaša reakcija na temu
Pregledaj komentare