Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Luka Kivela Krnjevalska nedjelja u Splitu: Provjerite što su sve pripremili organizatori

Krnjevalska nedjelja u Splitu: Provjerite što su sve pripremili organizatori

Program počinje u 10 sati na Zapadnoj obali

Kako je zbog krive vremenske prognoze subotnji krnjevalski program prebačen na nedjelju, sutra sve Splićane i njihove goste čeka čak šest događanja. Sve počinje ujutro u 10 sati na Zapadnoj obali dječjim krnjevalom. Najmlađim maškarama pridružit će se i 'velike' te će zajedno u povorci krenuti put Rive na kojoj u podne nastupa Cubismo i plesači salse Centra plesa i drugih salsa klubova. 

Program na Zapadnoj obali počinje interaktivnom edukativnom krnjevalskom predstavom na temu Krnjepovca gdje će se naglasiti važnost razvrstavanja smeća. Povorku će predvoditi meštar i meštrovica ovogodišnjeg Krnjevala, pjevač Ante Cash i miss Splitsko-dalmatinske županije Martina Mitar.

- Koncert traje do 14 sati kada na binu dolaze Paškare – maškarani ljubimci s humanitarnom akcijom za svoje ulične kolege bez vlasnika. Odabrat će se originalne maske i podijeliti nagrade za prva tri mjesta. Akcija ima svoju humanitarnu svrhu u kojoj udruga Sehaliah skuplja donacije za napuštene životinje na području Splita. Zato upregnite sive stanice, smislite najbolju masku i pokažite svog ljubimca cijelom gradu. Od 18 sati kreće zanimljiva prezentacija o povijesti Splitskog krnjevala s najzanimljivijim anegdotama jer je u Splitu uvijek bio 'krnjeval veći od krnjevala'. Dan završava kako i priliči rasplesanom krnjevalu - Tangom pod maskama i radionicom za one koji ne znaju plesati - najavljuju organizatori.

Najbolja grupna i pojedinačna maska birat će se tako da se za vrijeme programa na Zapadnoj obali ispred 'foto kutka' snimi fotografija sa službenim fotografom. Fotografije će biti objavljene na službenim Facebook stranicama Splitskog krnjevala gdje se za njih može glasati lajkovima, a pobjednici će biti proglašeni u utorak na Pjaci.

Splitskim maškarama za utorak svakako preporučuju da prate prognozu vremena.

- Možda će pasti kiša, a možda i neće, ali sigurno je da tko preživi nedjelju dolazi i na veliko finale na pokladni utorak! Sve izmjene vezane uz program i vremenske prilike pratite našim web stranicama - poručuju organizatori Krnjevala.

Vaša reakcija na temu