Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
KROVNA TEMA Novo izdanje otvara se razgovorom s Grozdanom Ribičić
Kultura Piše: Dalmatinski portal

KROVNA TEMA Novo izdanje otvara se razgovorom s Grozdanom Ribičić

U Razredu Doma mladih

U srijedu 2. listopada, s početkom u 18.30 u Razredu Doma mladih upriličit će se novo izdanje programa Krovna tema u kojem će se ovog puta pridružiti Grozdana Ribičić, ravnateljica Gradske knjižnice Marka Marulića i  ovogodišnja dobitnica Osobne nagrade Grada Splita za promociju čitanja i pismenosti te unapređenje knjižnične djelatnosti.


Grozdana Ribičić, knjižničarska savjetnica, s radom je započela u Gradskoj knjižnici Marka Marulića, najprije na Šolti, a nakon toga u Splitu. Kada je 2008. otvorena splitska Središnja knjižnica, postala je voditeljicom Odjela za djecu i mlade. U suradnji s različitim suradnicima, udrugama i institucijama osmislila je brojne inovativne i zanimljive programe i projekte, a jedan je od njih i održavanje okruglih stolova o zavičajnosti u knjigama za djecu i mlade. Osnovala je splitski ogranak Hrvatskog čitateljskog društva, a u njezinu mandatu predsjednice Komisije za čitanje Hrvatskoga knjižničarskog društva pokrenut je mrežni portal nacionalnih projekata poticanja i istraživanja čitanja.


Od samog početka zagovara knjižničarstvo i aktivno se zalaže za prava djece i mladih na knjigu, čitanje i pismenost. Važni su joj razvoj i promocija volonterstva, a posvećena je i javnom zagovaranju knjižnica, čitanja i različitih vrsta pismenosti. Od 2019. ravnateljica je Gradske knjižnice Marka Marulića u Splitu, kojoj je u 2022. godini Hrvatsko knjižničarsko društvo dodijelilo priznanje Knjižnica godine.


Novo izdanje programa Krovna tema prilika je za razgovor ne samo o knjižničarskom pozivu i književnosti, već i o navikama čitanja, o radu s djecom i mladima, kao i o brojnim projektima i inicijativama GKMM-a.


Razgovor će moderirati Dario Dunatov i Kristina Tešija, novinari s community radija KLFM. Snimka razgovora bit će dostupna za naknadno preslušavanje na web stranici radija KLFM.


Program 'Krovna tema' provodi Multimedijalni kulturni centar Split u suradnji s community radijem KLFM, a  podržan je sredstvima Ministarstva kulture i medija Republike Hrvatske i Grada Splita.

Vaša reakcija na temu