Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Foto: Nikola Radovani KUD Jedinstvo na 3. Austrijskom balu u Sarajevu

KUD Jedinstvo na 3. Austrijskom balu u Sarajevu

KUD Jedinstvo će još više približiti kulturno naslijeđe Splita i Dalmacije kao dijela baštine hrvatskog folklora te se predstaviti na ovom značajnom i renomiranom događaju

Tradicija duga preko 150 godina, koja traje i do danas, osigurala je s pravom Austriji naziv 'Zemlja balova'. Na inicijativu veleposlanika Austrije u BiH 2017. godine Sarajevo se pridružilo obitelji od 40 svjetskih metropola u kojima se svake godine organizira Austrijski bal.

Udruženje Austrijski bal u Bosni i Hercegovini, i Grad Sarajevo, sa svojim partnerima i prijateljima, uz podršku veleposlanstva Republike Austrije u BiH, ovom organizacijom nastavlja tradiciju organiziranja bala. U protekle dvije godine, Bal je okupio skoro 500 sudionika, kulturnih radnika i umjetnika iz Austrije i Bosne i Hercegovine, a više od 3000 posjetitelja uživalo je u glazbi, plesu i nastupima vrhunskih umjetnika. Ove godine očekuje se preko 200 izvođača i 1000 posjetitelja. 3. Austrijski bal održava se 8. lipnja 2019. godine u prekrasnom ambijentu sarajevske Vijećnice koja predstavlja jedan od najljepših i najreprezentativnijih objekata iz austro-ugarskog perioda, a nastupit će Operni orkestar iz Graza ali i renomirani umjetnici, kao što su Sonja Šarić i Wilfried Zelinka, iz Opere grada Graza, te provjereni prijatelji Austrijskog bala Robert Werner, poznati pijanista i zabavljač iz Beča.

Ove godine poziv na 3. Austrijski bal u Sarajevu dobilo je i KUD Jedinstvo iz Splita najtrofejniji i jedan od najstarijih hrvatskih folklornih društava te se pridružilo popisu svjetski poznatih umjetnika koji nastupaju na ovoj veoma cijenjenoj priredbi. U godini u kojoj KUD Jedinstvo, obilježava svoju 100. obljetnicu postojanja, ovaj nastup svakako će biti još jedan u nizu koji će uveličati ovaj značajan jubilej. Izvedbom Starih splitskih plesova i Forskih tonci na ovom jedinstvenom događaju čiji kolorit i vrhunske nastupe ocrtavaju balske haljine, frakovi, klasični plesovi, KUD Jedinstvo će još više približiti kulturno naslijeđe Splita i Dalmacije kao dijela baštine hrvatskog folklora te se predstaviti na ovom značajnom i renomiranom događaju.

Vaša reakcija na temu