Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
KUŠAJ DOMAĆE Uz vodeći lanac na Jadranu birajte ukusno i zdravo!
Promo Piše: Sponzorirani sadržaj

KUŠAJ DOMAĆE Uz vodeći lanac na Jadranu birajte ukusno i zdravo!

U mjesecu voća i povrća Studenac predstavlja OPG-ove koji ljubavlju i predanim radom opskrbljuju kućanstva plodovima vrhunske kvalitete

Voće i povrće temelji su zdrave prehrane, a toplije vrijeme sa sobom donosi mnogobrojne, mnogima omiljene plodove prirode. 

S obzirom na to da prepoznaje važnost promicanja brige o zdravlju i zdrave prehrane, zdravih i kvalitetnih namirnica, ali i pružanja podrške domaćim proizvođačima, u Studencu je lipanj mjesec voća i povrća provjerene kvalitete! 

Već godinama na policama vodećeg maloprodajnog trgovačkog lanca na Jadranu mogu se pronaći plodovi malih obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava iz raznih dijelova Hrvatske. 

Upravo u lipnju, mjesecu voća i povrća, želja Studenca bila je predstaviti vlasnike OPG-ova koji se poljoprivredom bave iz ljubavi prema prirodi i radi suživota s prirodom, a zajednička im je i suradnja s glavnim maloprodajnim lancem Jadrana. 

Temelji zdrave prehrane 


Zahvaljujući OPG-u Joze Kešine iz Metkovića, na police Studenca već posljednjih sedam godina stižu razne vrste kvalitetnog povrća, među kojima i kraljica nutrijenata – blitva. 

- Blitva je svakako među najtraženijim povrćem koje uzgajamo, što nam je iznimno drago jer znamo da nudimo kvalitetno, s ljubavlju uzgajano povrće, korisno za zdravlje - rekao je Jozo Kešina

Među ostalim rado biranim proizvodima njegova OPG-a koji redovito stižu na police Studenca je i zelena salata, ali i voće, poput šipka i mandarina. 

- Šipak i mandarina omiljene su vrste u Dalmaciji pa su tako i vrlo traženo sezonsko voće. Već se godinama bavimo voćarstvom i sretni smo što kupcima donosimo prepoznatljivo dalmatinsko voće - zaključio je Kešina.


Vrhunsko i ukusno voće 


Milenko Franić svoje obiteljsko poljoprivredno gospodarstvo pokrenuo je prije više od 12 godina u Vrgorcu. Više od pola vijeka svojeg OPG-a surađuje sa Studencem. Bavi se pretežno voćarstvom, a plodovi njegovih voćnjaka redovito se mogu pronaći na policama Studenac marketa. 

- Bavimo se uzgojem breskvi, nektarina, stolnog grožđa - bijelog i crnog - te šljiva, krušaka i jabuka. Ipak, među popularnijim sezonskim voćem istaknuli bismo nektarine - kazao je Milenko Franić. 

Govoreći o svojoj suradnji sa Studencem, ističe kako je iznimno zadovoljan i sretan što njegovi plodovi na police dolaze svježi. 

- Da bi voće ostalo svježe, iznimno je važna pohrana i, u tom smislu, oduševljava me suradnja sa Studencem jer mnogo pažnje ulažu upravo u održavanje naših proizvoda svježima, kako pakiranjem tako i rashladnim sustavom. Iz godine u godinu vidljivi su napredak i ulaganje upravo u način pohrane - izjavio je Franić. 


Ulaganje u održivost OPG-ova 


Obiteljska poljoprivredna gospodarstva sa sobom nose mnoge izazove. Goran Poljak, vlasnik OPG-a iz Sinja, u poljoprivredi se našao nastavivši obiteljski posao, a stabilnost koju mu pruža suradnja s vodećim maloprodajnim lancem na Jadranu istaknuo je kao veliku prednost svojeg rada. 

- Zahvaljujući dugoročnoj suradnji, ne moram se brinuti za plasman svojih proizvoda, kao ni za zapošljavanje radnika koji povremeno pomažu. Više od sedam godina surađujemo sa Studencem i redovito isporučujemo različito povrće, uglavnom krumpir, kupus, kelj i tikvice. Upravo takve stabilne i dugoročne suradnje domaće OPG-ove održavaju živima i pomažu njihovu razvoju, a istodobno kupcima osiguravaju vrhunske domaće namirnice - rekao je Poljak. 


Kušaj domaće u Studencu 

Pružajući potporu svojim partnerima proizvođačima, Studenac je odlučan u promociji domaćih proizvoda provjerene kvalitete. Želja je tvrtke podržati hrvatsko gospodarstvo, a istodobno svojim kupcima omogućiti ukusne proizvode provjerene kvalitete. 

Ljubav i trud uloženi u uzgoj plodova daju posebnost proizvodima odabranih OPG-ova, a tijekom lipnja kupce Studenca očekuju mnogobrojne pogodnosti i akcijske cijene zdravih domaćih plodova. 

Stoga svratite u obližnji Studenac i kušajte domaće, kušajte kvalitetno!

Vaša reakcija na temu