Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Lada Kamenski i Povijest ljubavi prikazuju se na Split film festivalu

Lada Kamenski i Povijest ljubavi prikazuju se na Split film festivalu

Pogledajte program drugog dana STFF-a

U kinu 'Karaman' prikazat će se hrvatski film 'Lada Kamenski', dugometražni prvijenac autora Marka Šantića i Sare Hribar. To je priča o filmskom redatelju Frani koji priprema svoj debitantski film. Sonja Prosenc filmom u međunarodnoj konkurenciji, 'Povijest ljubavi', estetiziranoj melodrami, prati sedamnaestogodišnju Ivu koja prolazi teško razdoblje nakon smrti majke.
 
Filmski program STFF-a u kinoteci Zlatna vrata počinje u 19.00 filmom 'Kušajte' francuske redateljice Stéphane Baz koja provodi dan na vrhu hranidbenog lanca,u kontaktu s namirnicama. Ewa Górzna  filmom  'Kolaps' prikazuje situaciju u kojoj se naizgled cjelovit i uspostavljen red najednom narušava. 'Kao dobro dijete' Ariana Vazirdaftari prikazuje dvoje protagonista u nizu događaja proizašlih iz svađe s majkom. Film 'Scipijevi slonovi' Davida Pantaleon i Pilar Aldea  borbu zamjenjuje glađu dok  Antti Tanttu  filmom 'Qualia' traga za esencijom iskustva. Program zatvara Anna Denisova filmom Marjanja koji oslikava raspad života jedne žene u Ukrajini kada započne rat.

Neli Ružić u dokumantarno - ekperimentalnim filmu 'Nigdina' na poetičan način istražuje osobnu razinu iskustva odlaska.povratka i preslagivanja identiteta. Hrvoje Wächter u filmu 'Target / Meta' prikazuje akcijske scene u kojima policijski dron progoni čovjeka u želji da izuči snimanje specijalnih efekata dok.
 
U 21:00, također u kinoteci 'Zlatna vrata', gledatelji će moći vidjeti portret Golog otoka u filmu  'Mramorje kameno' Antonine Blažanović, strah od neuspjeha u 'Paranoja paranoje'
Katarine Jukić, fragmente iz života odbačene majke i usamljenog alkoholičara  kroz 'Buđenje u strahu' Maria Mefržan, krhkost civilizacije u 'Perforacijama' Slobodana Tomić  kao dio Hrvatskog kratkometražnog programa. Hrvoje Cokarić  djelom u nastajanju imena 'Cargo / Tovar'  dokumentira projekt 'Toward Europe' u okviru kojeg ekipa znanstvenika i umjetnika pokušava  primorsko-dinarskom magarcu pronaći novu svrhu i time ga spasiti od izumiranja.

Svakodnevno VR filmovi  i GH Hovagimyan mogu se pratiti u lođi kinoteke Zlatna vrata.

Vaša reakcija na temu