Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
LAIBACH U PETAK OTVARA MUSIC CLUB PORAT: Ujedno najavljuje novi album!

LAIBACH U PETAK OTVARA MUSIC CLUB PORAT: Ujedno najavljuje novi album!

Zanimljivo je da upravo iz Splita kreću u bogatu listopadsku turneju - nastupaju u 13 europskih gradova u samo 19 danamah pored ulaza u klub

Legendarni slovenski bend Laibach će u petak, 4. listopada, službeno otvoriti vrata Music Cluba Porat na splitskim Stinicama. Ovaj kultni bend, poznat po inovativnim i provokativnim nastupima, prvi će stati na pozornicu kluba (dan kasnije nastupa Baby Lasagna) i donijeti publici jedinstveno iskustvo koje spaja glazbu, umjetnost i političku kritiku. 

Ovaj koncert označit će novo poglavlje na splitskoj glazbenoj sceni, a publika će imati priliku uživati u novim izvedbama kultnog albuma Opus Dei.

Posebna poslastica za publiku bit će izvedba pjesama s nadolazećeg albuma Opus Dei Revisited, koji će službeno izaći 13. prosinca 2024. Album dolazi u formi dvostrukog vinila i CD-a, a donosi modernizirane verzije pjesama s originalnog izdanja iz 1987. godine. Prvi disk sadrži nove verzije pjesama koje je bend preradio za ovu priliku, dok će drugi disk donijeti remixeve producenta Rica Conninga, koji je radio i na izvornom albumu.

Laibach, osnovan 1980. godine, već desetljećima pomiče granice industrijske i elektronske glazbe, kombinirajući različite žanrove s političkom satirom i prepoznatljivom vizualnom estetikom. Bend nastavlja izazivati publiku svojim multimedijskim pristupom i moćnim scenskim nastupima, a koncert u Splitu bit će prilika da obožavatelji uživo dožive nove prerađene verzije svojih omiljenih pjesama.

Uz glazbu s Opus Dei Revisited, Laibach će na splitskoj pozornici predstaviti i neka iznenađenja, stvarajući nezaboravnu večer za sve prisutne. Ovaj koncert u Music clubu Porat, prvi je u nizu njihove iznimno bogate listopadske turneje. U sklopu Laibach Opus Dei turneje, bend će nakon Splita (4.10.) nastupiti u Zagrebu (5.10.), Mežici (10.10., Slovenija), Budimpešti (11.10., Mađarska), Leipzigu (12.10., Njemačka), Pragu (13.10., Češka), Dordrechtu (15.10., Nizozemska), Arnhemu (16.10., Nizozemska), Vauréalu (17.10., Francuska), Toulouseu (18.10., Francuska), Wavreu (19.10., Begija), Bochumu (20.10., Njemačka) i Hannoveru (22.10., Njemačka).

Ulaznice za ovaj ekskluzivni događaj dostupne su putem sustava Adriaticket (https://shop.adriaticket.com/event-details/3052/laibach--porat), a treba naglasiti kako je svim posjetiteljima osiguran besplatan parking u neposrednoj blizini ulaza u klub.

Ne propustite priliku svjedočiti jedinstvenom nastupu Laibacha i uživo doživite kako jedan od najutjecajnijih bendova ovih prostora ponovno oživljava svoje kultne pjesme na spektakularan način.

Vaša reakcija na temu