Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Lansiran portal studentskih volonterskih praksi

Lansiran portal studentskih volonterskih praksi

Primarna funkcija mu je informiranje i promidžba mogućnosti volonterske prakse u udrugama, poticanje svih studenata na volonterski rad te educiranje studenata za društveno korisno učenje

Izvrsna vijest stiže nam sa splitskog Ekonomskog fakulteta: lansiran je Portal studentskih volonterskih praksi, koji ima za cilj informirati mlade o mogućnostima volontiranja i polaganja stručne prakse u sklopu društveno korisnog učenja u organizacijama civilnog društva.

Primarna funkcija portala je informiranje i promidžba mogućnosti volonterske prakse u udrugama, poticanje svih studenata na volonterski rad te educiranje studenata za društveno korisno učenje (DKU).

Bilo koja zainteresirana udruga od sada ima mogućnost postaviti oglas na službenoj web stranici Centra za društveno korisno učenje. Također, u bilo kojem trenutku možete vidjeti svoju oglasnu ploču i sve bitne informacije.

Na taj se način nastavlja poticanje studenata od strane Ekonomskog fakulteta da se aktivno uključe u rad udruga. Naime, u sklopu projekta Centar za društveno korisno učenje, čiji je nositelj Klub mladih Split, studenti Ekonomije mogli su u protekloj akademskoj godini polagati program Društveno korisnog učenja (DKU) u čak pet udruga sa šireg splitskog područja.

Od nadolazeće akademske godine, pak, studenti će imati mogućnost društveno korisno učenje odraditi u jednoj od čak 25 udruga. Udruge na ovaj način dobivaju mogućnost iskoristiti entuzijazam, energiju i znanje studenata koji su zainteresirani za rad s udrugom te na taj način ispuniti različite organizacijske potrebe udruge. S druge strane, studenti primjenjuju svoje znanje doprinosom na opipljivim i korisnim projektima koje udruge rade za dobrobit šire zajednice.

Stručna praksa - društveno korisno učenje (SP-DKU) je izborni predmet koji se upisuje u okviru studijskih programa Ekonomskog fakulteta u Splitu, a koji se izvodi u prihvatnoj organizaciji društveno korisnog karaktera, kroz aktivnosti vezane uz studij/smjer, te omogućava stjecanje praktičnih vještina i primjenu stečenih teorijskih znanja.

Na natječaj se mogu prijaviti studenti koji, temeljem stanja položenih ispita 15. rujna, u narednoj akademskoj godini mogu upisati izborne predmete zadnje godine preddiplomskog, stručnog, diplomskog i specijalističkog diplomskog stručnog studija. Prijave studenata na natječaj zaprimaju se do 15. rujna kroz e-prijavni obrazac.

Više informacija, ne samo o stručnoj praksi već i o mogućnostima volontiranja van nastave, mogu se naći na samom portalu.

Portal je, dodajmo, izrađen u sklopu projekta 'Centar za društveno korisno učenje'. Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda te Ured za udruge Vlade RH

Vaša reakcija na temu