Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Legendarni Bob Geldof u kafiću u splitskom Getu

Legendarni Bob Geldof u kafiću u splitskom Getu

Osim što je ostavio značajan trag u glazbi i što je bio neumoran aktivist, Geldof je i nositelj ordena Reda Britanskog Carstva

Irski pjevač i začetnik benda The Boomtown Rats Bob Geldof danas je proveo vrijeme u kafiću u splitskom Getu. 

Sir Bob Geldof dobio je i hrvatsku diskografsku nagradu Porin za svoj doprinos glazbi.

Vjerojatno je najpoznatiji po organiziranju koncerta Live Aid za oprost dugova afričkim državama te je jedna od najznačajnijih osoba u povijesti popularne glazbe i ključna figura punk i new wave scene. 

Bend The Boomtown Rats osnovao je u Dublinu 1975. Malo je osoba kojima na početku radnog tjedna nije nekada odzvanjalo glavom 'I Don’t Like Mondays', najpoznatija pjesma ovog benda. Poznat je i po osnivanju supergrupe Band Aid, po pjesmi 'Do They Know It’s Christmas?', a fanovi Pink Floyda mogli su gledati njegovo glumačko ukazanje u filmu 'Pink Floyd - The Wall', u kojem je glumio protagonista Pinka. 

Osim što je ostavio značajan trag u glazbi i što je bio neumoran aktivist, Geldof je i nositelj ordena Reda Britanskog Carstva.


Vaša reakcija na temu