Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
LIK 2019./2020. Odabrani najbolji učenički likovni radovi, pogledajte virtualnu izložbu

LIK 2019./2020. Odabrani najbolji učenički likovni radovi, pogledajte virtualnu izložbu

Učenici su se izražavali u formi stripa

Najbolji likovni radovi učenika osnovnih i srednjih škola Splitsko-dalmatinske županije ove godine zbog koronavirusa nisu predstavljeni na izložbi LIK 2019./2020., ali se mogu vidjeti jer je postavljena virtualna izložba

Tema ovogodišnjeg natjecanja bila je 'Umjetnost i čovjek', a podtema 'Kad bi spomenici pričali, a legende oživjele'. 

Učenici su se izražavali u formi stripa, a najuspješniji rad u kategoriji osnovnih škola je onaj Antee Antunović iz OŠ Lučac, oblikovan pod mentorstvom prof. Nataše Stipice Kilić. Slijede stripovi Paule Mikas iz OŠ Gornja Poljica s mentorom prof. Tomicom Jadronjom i Evite Dragojević iz OŠ Lučac, s već spomenutom mentoricom Stipicom Kilić.

Srednje škole predstavljaju radovi Marte Grubišić, Ane Merčep i Lucije Lukende iz Nadbiskupijske klasične gimnazije 'Don Frane Bulić', kojima je mentorica bila prof. Antonija Bernardica Delonga.

Odabir radova za LIK odvijao se u prostorima OŠ kraljice Jelene u Solinu, koja je bila domaćin natjecanja. Predsjednica povjerenstva prof. Katarina Prlić i članice prof. Ivana Hrgović i prof. Sanja Mirošević osim ovih najuspješnijih, odabrale su još 17 radova koji se mogu razgledati na virtualnoj izložbi.

Vaša reakcija na temu