Foto: Pixabay.com LJEPOTA LAŽNOG SJAJA Policija izlaže krivotvorene umjetnine u Hvaru

LJEPOTA LAŽNOG SJAJA Policija izlaže krivotvorene umjetnine u Hvaru

Bit će predstavljeno 40-ak krivotvorenih radova renomiranih domaćih i stranih autora

Izložba krivotvorenih umjetnina 'Ljepota lažnog sjaja' otvorit će se u četvrtak, 12. rujna, s početkom u 20.30 sati u galeriji Arsenal u Hvaru. Na ovom zanimljivom događaju koji organizira Muzej policije i Grad Hvar bit će izloženo oko 40 krivotvorenih radova renomiranih domaćih, ali i stranih autora. Većinom je riječ o uljima na platnu i o nekoliko skulptura.

Izložba je do sada bila postavljena u više gradova  - Zagrebu, Varaždinu, Bjelovaru, Splitu, Zadru, Opatiji, Gospiću, Osijeku, Koprivnici, Ljubljani, Karlovcu i Puli, te za nju i dalje postoji veliko zanimanje galerija i muzeja iz cijele Hrvatske. Istodobno je pobudila velik interes i dobila brojne pozitivne kritike građana, kolekcionara, ali i stručnjaka: povjesničara umjetnosti, akademskih slikara, likovnih kritičara, studenata i drugih ljubitelja umjetnosti. Krivotvorine umjetnina čine jednu od zasigurno najzanimljivijih zbirki Muzeja policije, a čini je oko 70-ak krivotvorina.

- Cilj je izložbe prevencija i edukacija, odnosno, osvijestiti građane na nužan oprez pri kupnji skupocjenih umjetnina. Pozivamo sve zainteresirane građane da posjete ovu izložbu i educiraju se o svemu na što trebaju obratiti pozornost kada se odluče na kupnju umjetnina - poručili su iz policije.

Vaša reakcija na temu
Aloooo article_emotions(51134, "");
Pregledaj komentare