Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Lučke igre u Pločama

Lučke igre u Pločama

Od 4. do 6. listopada priprema se bogat sportski i zabavni program

Lučke igre u organizaciji Luke Ploče održat će se od 4. do 6. listopada u Pločama, okupljajući natjecatelje iz partnerskih luka i tvrtki iz cijele regije s ciljem očuvanja tradicije, ali i međusobnog upoznavanja i druženja svih zaposlenika koji sudjeluju.

Ovogodišnje Lučke igre još su jedna prilika za oživljavanje uspomene na šeste Susrete radnika luka i pristaništa održanih u listopadu 1977. u Pločama.

U petak, 4. listopada, u Ploče će doći ekipe iz Luke Vukovar, Luke Zadar, Luke Rijeka, Maersk-a, Luke Koper, Luke Split, Enna-e, te Željeznica FBiH. Domaće ekipe predstavljat će Luku Ploče, Lučku upravu Ploče, Pomorski servis, Lučku kapetaniju Ploče i NTF. Ukupno će sudjelovati 300 natjecatelja iz Slovenije, Bosne i Hercegovine i Hrvatske. 

Važnost Lučkih igara ističe i predsjednik Uprave Luke Ploče Hrvoje Livaja: 'Lučke igre dio su tradicije koju želimo očuvati, stoga organiziramo ovakav događaj da se zaposlenici raznih luka i tvrtki s kojima surađujemo upoznaju i druže, a da pritom i naši građani mogu sudjelovati u događanjima. Pozivam sve naše sugrađane i goste da nam se pridruže'.

Natjecanja će se odvijati na dvije lokacije – u Sportskom centru Močvara i u Domu športova Ploče. Svečano otvorenje Igara zakazano je za subotu, 5. listopada u 8.30 sati, kod Plavog silosa u Luci Ploče. 

Pripadnici HGSS-a će kroz pokaznu vježbu spašavanja s visine izvest simbolično otkrivanje 15-metarske zastave Lučkih igara. Otvorenju će, osim samih natjecatelja, prisustvovati uprava Luke Ploče, te uvaženi gosti, kao i jedriličari JK Ploče sailing sa svojim jedrilicama.

Tijekom subote, od jutarnjih sati, održat će se natjecanja u devet sportova, a svim sudionicima i posjetiteljima bit će osigurana besplatna hrana i piće na SC Močvara, u organizaciji Lovačkog društva Vranjak. 

Pred kraj natjecanja, slijedi revijalna utakmica između Reprezentacije luka i NK Jadran Luka Ploče, a potom i finale malonogometnog turnira, uz svečanu dodjelu nagrada. Osim sportskih natjecanja, događaj nudi bogat zabavni program za sve posjetitelje.

Večernji zabavni program započinje u 20.30 sati na platou ispred crkve u Pločama, gdje će posjetitelje zabavljati Teatar bend, a nakon njih će na pozornicu izaći Željko Bebek.

Luka Ploče poziva sve građane i posjetitelje da se pridruže ovogodišnjim Igrama i svojim prisustvom uveličaju ovaj događaj .

Vaša reakcija na temu