Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Joško Šupić Predstava 'Keko Eko' održana u školi Žnjan-Pazdigrad, uz pjesmu se učilo kako odvajati otpad

Predstava 'Keko Eko' održana u školi Žnjan-Pazdigrad, uz pjesmu se učilo kako odvajati otpad

Educiramo djecu o pravilnom postupanju s otpadom jer bez toga ne možemo imati čisti okoliš

Lutkarska predstava 'Keko Eko' u atriju osnovne škole Žnjan-Pazdigrad počela je i završila pjesmom, a učenici nižih razreda su na kraju odmah i pokazali da su zapamtili jednu od poruka ove akcije u organizaciji Regionalnog centra čistog okoliša i Splitsko-dalmatinske županije. U jedan glas su, naime, na pitanja što ide u plavi, žuti i zeleni kontejner točno odgovarali - papir, plastika i staklo.

- Educiramo djecu o pravilnom postupanju s otpadom jer bez toga ne možemo imati čisti okoliš. Na taj način ćemo spriječiti zagađivanje vode, tla i zraka. Danas odvajamo svega nekoliko posto otpada, a do 2020. godine trebamo minimalno 50 posto, zbog toga je važno poticati među mladima pozitivne navike u postupanju s otpadom - rekao nam je Tomislav Šuta, direktor Regionalnog centra čistog okoliša.

Mate Omazić, ravnatelj OŠ Žnjan-Pazdigrad, se zahvalio Regionalnom centru čistog okoliša što je omogućio djeci besplatnu predstavu u kojoj smetlar Keko okuplja družinu oko istog cilja - zaštite okoliša.

- Vrlo rado smo bili domaćini ovom projektu jer kao škola želimo djecu odgajati da odvajaju otpad kako treba, a što se uči odmalena se usvoji kao navika - kazao je Omazić, dodavši da je predstava djeci bila jako interesantna i da je imala lijep odjek.

Lutkarka predstava, dodajmo, djelo je Produkcije Z.

Vaša reakcija na temu