Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Veljko Martinović Magic Johnson stigao u Split na jahti od 86 metara!

Magic Johnson stigao u Split na jahti od 86 metara!

Na 86 metara broda stane tek 12 gostiju

U Split je tako stigao Earvin Magic Johnson, legendarni razigravač Los Angeles Lakersa prošlog stoljeća i jedan od najboljih košarkaša svih vremena, piše 24sata.

Johnson je u Split stigao na mega jahti Aquili dugoj 85,6 metara i vrijednoj oko 150 milijuna američkih dolara. Aquila je sagrađena 2010. godine, a prvotno se zvala Cakewalk. Na 86 metara broda stane tek 12 gostiju, a ima osam kabina i čak 28 članova posade! S jahtom se privezao na splitsku Zapadnu obalu, ispred 'Maduro bara', gdje se i inače vežu jahte ove veličine koje pristižu u Split, a oduševljeni djelatnici brzo su ga prepoznali i zamolili ga za fotografiju.

Tjedni najam tijekom ljeta košta 945 tisuća eura + dodatni troškovi, koji naravno - nisu nimalo mali. Još 2010. godine Aquila je dobila nagradu za najbolje dizajniranu jahtu, a 2016. potpuno je renovirana te je tad nagrađena kao najbolji renovirani brod. Riječ je o jahti vrijednoj gotovo milijardu kuna  koju je proslavljeni košarkaš unajmio i prošle godine kada je s prijateljima plovio talijanskom obalom. Jahta je opremljena svim mogućim luksuzima, a ima i vlastiti noćni klub.

Kako doznaje 24 sata, Magic Johnson, njegova obitelj i prijatelji u Splitu bi se trebali zadržati koji dan, nakon čega plovidbu nastavljaju prema drugim destinacijama na Jadranu.


Magic Johnson nakon svoje košarkaške karijere postao je vrlo uspješan poslovni čovjek čije se bogatstvo procjenjuje na čak milijardu dolara. 

Umirovljeni igrač, zaštitni znak Los Angeles Lakersa, pet puta je sa svojim timom osvojio naslov prvaka NBA lige, 1996. proglašen je među 50 najvećih igrača u povijesti NBA, a 2002. ušao je u košarkašku Kuću slavnih. S američkim Dream Teamom osvojio zlato na Olimpijskim igrama u Barceloni 1992. godine, kada su u finalu pobijedili hrvatsku ekipu predvođenu Draženom Petrovićem, Stojkom Vrankovićem, Tonijem Kukočem, Dinom Rađom...


NBA legenda posjetila je i Brač, a ranim jutarnjim satima šetala Splitom, piše i Večernji list o tome.

Magic vjerojatno nije bio svjestan da hoda gradom u kojem je rođeno sedam igrača koji su igrali za NBA klubove, ali i da je šetao vrlo blizu kuće 'Bijelog Magica' Tonija Kukoča, piše Večernji list.

Kad je krenuo na posao Mario Hrvoj (45), Vrbovčanin sa splitskom adresom, nije vjerovao svojim očima. A točno ispred svoje kuće na šetalištu Ivana Meštrovića, u ranim jutarnjim satima, ugledao je Magica Johnsona, jednog od najvećih i najpopularnijih NBA košarkaša svih vremena.

- Najprije sam pomislio, pa to je nemoguće, no kada sam ga pažljivije pogledao po licu i karakterističnom hodu uvjerio sam se da je to ipak on, slavni Magic. U društvu jednog starijeg gospodina, odrađivao je trening brzog hoda, a ja nisam mogao propustiti priliku da se s takvom legendom ne slikam što sam i učinio na Zapadnoj obali. Magic očito nije bio svjestan da hoda gradom u kojem je rođeno sedam igrača koji su igrali za NBA klubove (Kukoč, Rađa, Rabak, Šundov, Ukić, Žižić i Dukan), a još manje je znao da, tamo blizu marjanskog tunela, zapravo šeta u neposrednoj blizini kuće Tonija Kukoča, 'Bijelog Magica' kako su hrvatskog košarkaškog genijalca zvali američki novinari po njegovu dolasku u NBA (1993.) - rekao je Hrvoj.

Kako Večernji saznaje, Magic je prethodno boravio na Braču, a jahta 'Aquila' bila je usidrena u Bolu pa je za svojih šetnji zacijelo obišao i jednu od najljepših mediteranskih plaža Zlatni rat. Inače, s tom istom jahtom, o tome je pisao Daily Mail, Magic je prošlo ljeto krstario uzduž dijela talijanske obale i oko Caprija zajedno s nekolicinom prijatelja. A među njima je bio i reper LL Cool J, a to društvo rentanje te de luxe brodske ljepotice tjedno je plaćalo 945.000 USD.

Inače, Večernjakov splitski sugovornik Mario Hrvoj i sam je igrao košarku (KK Dubrava), a Magic je igrač čije su igračke čarolije klinci svih naraštaja pokušavali skidati.

- U Splitu je očito sve moguće. Nešto kasnije vidio sam prekrasnu jahtu vezanu na Zapadnoj obali pa je Magic vjerojatno sišao s iste da malo protegne noge. Mediteran i Jadran idealna su destinacija za slavne osobe, a takvi rijetko odsjedaju na kopnu već su putnici na ekskluzivnim jahtama koje krstare. Magic je tako jedan od mnogih 'celebritiyja' koji je izabrao Hrvatsku i hrvatsko more kao svoju sigurnu destinaciju - objašnjava Mario, direktor i u ovo korona doba prilično angažirane agencije Toto Travel i iskusan skiper koji je i sam znao voziti slavne osobe na ture oko južnodalmatinskih otoka, ali uz obvezu potpune šutnje o tome koga je i kamo vozio. Jedan od takvih, ovog ljeta, trebao je biti i slavni francuski nogometaš Thiery Henry koji je planirao odsjesti u nekoj ekskluzivnoj vili s bazenom na Pelješcu, ali se predomislio.

- Čovjek je odustao baš u vrijeme kada su nam brojke zaraženih skočile preko 100 dnevno i kada su krenule priče da će putnici iz nekih europskih zemalja morati u karantenu. Ja ne znam da li je porast zaraženih bio razlog, no činjenica jest da je Henry baš tada otkazao svoj dolazak u Hrvatsku i otišao ljetovati u Grčku - rekao je Hrvoj.

Vaša reakcija na temu