Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
MANDOLINA IMOTA Otvoren jedini mandolinski festival u Hrvatskoj

MANDOLINA IMOTA Otvoren jedini mandolinski festival u Hrvatskoj

'Imotski je grad kulture i povijesti'

Izaslanik župana Splitsko-dalmatinske županije, Josip Matković, u Imotskom je otvorio 25. po redu Hrvatski festival mandolinista Mandolina Imota, istaknuvši kako je Imotski grad kulture i grad povijesti. 

- Mandolina je u Imotskom već 25 godina brendirana i gaji duh glazbe. To je ono što sve u Imotskom može veseliti, jer je to dodana vrijednost ovoga grada. Vi mandolinisti ste ono što Imotski zaslužuje i ono što baštini već godinama, ne samo u posljednjih 25 godina. Sve to što radite nastojte sačuvati za pokoljenja koja dolaze - poručio je Matković.

Izaslanik ministrice kulture i medija, Ivan Alduk, rekao je kako je imotska priča puno drugačija u odnosu na percepciju toga grada izvan Imotskog. 

- Jedan dio te priče je imotska ljubav prema glazbi i potreba za njom. Koncertna dvorana, glazbena škola, gradska glaba, mandolinski orkestar i ovaj festival su itekakvi dokaz da su stvari uistinu drugačije. 25 godina je velika stvar. Netko je prije 25 godina stvorio jednu priču koja traje i danas, priču na koju stvarno svi u Imotskom mogu biti ponosni - rekao je Alduk.

Zamjenica gradonačelnika Imotskoga, Ana Marija Radeljić, naglasila je međunarodni karakter ove manifestacije. 

- Ovaj festival ima međunarodni karakter jer su već prije 10 godina tu počeli sudjelovati orkestri iz cijele Europe. Zahvaljujem svim izvođačima i njihovim voditeljima. Ovo je jako lijepa promocija Imotskoga i cijele Splitsko-dalmatinske županije - rekla je Radeljić.

Splitsko-dalmatinska županija tradicionalno je jedan od pokrovitelja festivala Mandolina Imota, jedinog mandolinskog festivala u Hrvatskoj.

Vaša reakcija na temu