Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Hajduk.hr Marko Livaja poseban gost na predstavljanju 'Skaline', monografije Feđe Klarića!

Marko Livaja poseban gost na predstavljanju 'Skaline', monografije Feđe Klarića!

U četvrtak na Gripama

Preostali su sati do otvorenja 7. Mediteranskog festivala knjige u Velikoj dvorani SC Gripe. Program dostupan na njegovim mrežnim stranicama potpuno je zaokružen, no uvijek postoje događanja koja treba istaknuti. Takvo je i jedno uistinu posebno iznenađenje organizatora MFK-a. 

Naime, u četvrtak, 26. rujna, u 17 sati na pozornici Velike dvorane na Gripama svoju će fotomonografiju 'Skalina' (izdanje Gradske knjižnice Marka Marulića) predstaviti legendarni splitski fotoreporter Feđa Klarić koji je desetljećima bilježio ljude i situacije oko najpoznatije splitske skale, one kod bazena Jadrana na Zvončacu, na kojoj se igraju mitske utakmice malog baluna, za koje je potrebna uistinu specijalna vještina.

Iznenađenje koje najavljuju organizatori MFK krije se među promotorima Klarićeve knjige. Naime, uz njega će mjesto na pozornici zauzeti ravnateljica Gradske knjižnice Marka Marulića Grozdana Ribičić, novinar Damir Šarac, poduzetnik i igrač na Skalini Siniša Brzović te čarobnjak malog i velikog baluna, najveća zvijezda i vođa Hajduka Marko Livaja!


Klarićevu monografiju i instituciju igranja 'na Jadrana' opisao je sportski novinar Slaven Alfirević:

'Tu je pravi mikrokozmos splićanistike i baluna pod Marjanom. Onako kako ga samo Splićani poimaju. Desetljećima su tu defilirale generacije. Igrača i gledatelja. Poznatih i nepoznatih. Zvanih i nezvanih. Splićana i furešta. Onih o' kolina, s Meja i Zvončaca, ajmo reć domicilnih, ali i onih sa Zente ili Poljuda, te ostalih plaža. (...)

Snimao je Feđa i bilježio, godinama, decenijama, njegov objektiv ostavio je baš trag u beskraju, sve te face i poznati ljudi, utisnuli su pečat… I ostali na slikama. Stvaraju debelu monografiju. Osobitu slikovnicu Splita.'

Vaša reakcija na temu